600 bin dolar kavgası

Güncelleme Tarihi:

600 bin dolar kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Merhum Alparslan Türkeş'in mirası için mahkemelik olan Türkeş Ailesi, şimdi de ‘‘600 bin dolar ve 500 bin mark kayıp'' tartışmasıyla çalkalanıyor. Türkeş'in bankalardaki hesaplarından mirasçılara 700'er milyon lira paylaştırıldı.

Alparslan Türkeş'in bankalardaki kişisel hesapları ortaya çıktı ve 8 mirasçısı arasında eşit şekilde paylaştırıldı. Ziraat ve Ege Bank şubelerindeki iki hesapta toplanan paranın tamamının 40 bin Alman Markı (3 milyar 480 milyon lira), bin 744 ABD Doları (2 milyar 900 milyon lira) ve 1 milyar 920 milyon lira olduğu öğrenilirken, aile arasında bir de kayıp 600 bin dolar, 500 bin mark tartışması çıktı.

Türkeş'in eski eşinden olan çocukları ile eşi Seval Türkeş arasındaki miras anlaşmazlığı üzerine, Türkeş'in Ziraat Bankası Seyranbağları ve Ege Bank Ankara şubelerindeki hesapları donduruldu. Her iki banka hesabındaki para Türkeş'in, yasal mirasçıları olan 7 çocuğu ile eşi arasında pay edildi. Her mirasçıya düşen miktar, 218'er dolar, 5 biner mark ve 240'ar milyon lira oldu. Seval Türkeş'in payı, banka müdürleri tarafından eve götürülüp teslim edildi.

Türkeş'in bilinen bu iki hesabının dışında, başka bir bankada hesabı bulunup bulunmadığı da araştırılıyor.

Bu arada Alpaslan Türkeş'in, 600 bin doları ile 500 bin markının kaybolduğu yolundaki iddialar da aile arasında yeni bir tartışma ve anlaşmazlığa neden oldu. Türkeş'in eski eşinden olan çocukları, Türk Kurultayı için ayrılan bu paranın Seval Türkeş'in kasalara el koymasından sonra kaybolduğunu ileri sürmeye devam ediyorlar. Ancak Bayan Türkeş, 22 yıllık beraberliği boyunca da partiye hiç gitmediğini bildirerek, ‘‘Bu iddialara hiç cevap vermemem gerek; ama üzülüyorum. Eşim adına sessiz kalmıyorum. Böyle bir paradan haberim yok. Ben bilmiyorum, onlar nereden biliyor? Biliyorlarsa, paranın nerde olduğunu da onlara sormalı'' dedi. Seval Türkeş, eşinin tabak, bardak, pijama, yatak, terlik gibi bazı zatı eşyalarını evinden götürdüğünü de hatırlatarak, şöyle konuştu:

‘‘Bu eşyaları almak için vefattan 10 gün sonra oğlum Ahmet Kutalmış ile dayısı gittiler. Bu doğru ama, yanlarında Tuğrul Türkeş vardı. Anahtarlar ondaydı. Tuğrul, partinin Genel Başkanvekiliydi. Herşeyi o biliyordu. Yani oğlum, eşyaları ağabeyinin yanından aldı. Buna rağmen böyle iddiaları ileri sürenler, öncelikle liderlerini tanımıyorlar.''

Seval Türkeş, çocuklarının avukatının iddiasına karşılık, kendisinin veraset beyannamesini verdiğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!