Pop dünyası zor günler yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Pop dünyası zor günler yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Son iki yıl içinde müzik dünyasında satış rakamları ciddi bir şekilde geriliyor. Bu gerileme son bir kaç ay içinde daha da ciddi boyutlara ulaştı. Yapımcılar cephesinde ise, görüşler ikiye bölünmüş durumda. Büyük şirketler bu durumu daha iyimser değerlendirirken, çalışmalarını küçük çapta sürdüren yapımcılar ise konuyu ‘‘umutsuz bir vaka'' olarak nitelendiriyor.

Nilüfer'in bir iki ay önce hareketlendirdiği sektörde şu sıralar yaprak kıpırdamadığını söyleyen Unkapanı esnafı, ‘‘Nilüfer artık doydu. 400 bini aştı. Haftda 10 bin satmayı sürdürüyor. Tarkan'ın yeni albümü bir hareket getirdi, Sibel Can iyi promosyon sayesinde satıyor, ancak bu isimlerin dışında 100 bini aşan kimse yok'' şeklinde konuşuyor.

Piyasadaki durgunluk, ‘‘etkilenmez'' olarak nitelendirilen pop müzik yapımlarını da etkiliyor. Hatta bu daldaki ‘‘top isimleri'' en çok vuruyor. Örneğin büyük bir hayal kırıklığı yaşayanlar arasında, üçüncü albümü ‘‘Küçük Prens'' ile aradığını bulamayan Burak Kut da var. Albümünün dağıtımındaki sorunları çözemeyen ve zayıf bir albüm yaptığı söylenen Burak Kut'un, Akdeniz sahillerindeki konserleri de iptal edilmeye başlandı. Üç konserin iptal edilmesinden sonra yeni tekliflerin arkasının kesildiği belirtiliyor.

Mustafa Sandal ile çalışarak adından sıkça söz ettiren İzel'in son albümü ‘‘Emanet'' de, aşama yapamayan albümlerin başında geliyor. 50 bini bile bulamayan albüm payal kırıklığı yarattı. Öte yandan büyük umutlarla piyasaya sürülen Sertab Erener'in ‘‘Sertab Gibi'' isimli albümü de kara listede. Müzik çevreleri ‘‘Albüm kaliteli, ancak dinleyicisini henüz bulamadı'' görüşünde. Erener'in de 150 bini aşamayan albümü konusunda hayli üzgün olduğu belirtiliyor.

Yeni çıkan Rafet El Roman ve Candan Erçetin'in satışlarının ortalamanın üzerinde olduğu belirtiliyor. Pop müzik cephesindeki albümlerin satış tirajlarının her geçen biraz daha düştüğünü belirten yapımcılar, bunu bestelerin tekdüzeliğine ve özgün soundların çıkamamasına bağlıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!