Işık alerjisine dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Işık alerjisine dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


İsmail EREL / FRANKFURT
Haberin Devamı

Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl'ün 8 yıldır ışık alerjisi hastalığını yaşayan eşi Hannelore Kohl, dün evinde ölü bulundu. Kohl'ün bürosundan yapılan açıklama şok etkisi yarattı: Hannelore Kohl intihar etti.

Almanya'nın eski Başbakanı Helmut Kohl'ün eşi Hannelore Kohl intihar etti. 68 yaşındaki Hannelore Kohl'ün cesedi, dün sabah Ludwigshafen yakınlarındaki Oggersheim'daki evine temizliğe gelen Kohl'ün şoförünün eşi tarafından bulundu. Kohl'ün eşinin ölümünün şüpheli bulunması üzerine savcılık soruşturma başlattı.

VEDA MEKTUBU YAZMIŞ

Yapılan resmi açıklamada, ‘‘ölüm nedeni belirsiz’’ denilirken, üç saat sonra Helmut Kohl'ün bürosundan yapılan bir açıklama, tüm Almanya'da şok etkisi yarattı:

‘‘Hannelore Kohl, çektiği acılara dayanamayarak intiharı seçti.’’

Eski Başbakan Helmut Kohl'ün bürosundan yapılan açıklamada, ‘‘Sağlık durumundaki ümitsizlik nedeniyle Hannelore Kohl, intihar etmeye karar vermiş’’ denildi.

EVDEN ÇIKAMIYORDU

Son 15 aydır evinden dışarıya çıkmayan Hannelore Kohl'ün bir veda mektubu bıraktığı öğrenildi. Hannelore Kohl'ün, eşine, çocuklarına ve dostlarına bıraktığı veda mektubunda intihar ettiğini bildirdiği kaydedildi. Kohl'ün, son zamanlarda çok bitkin düştüğü açıklandı.

Açıklamada, ‘‘Maalesef 8 yıldır sürdürülen tedaviler başarıya ulaşamadı. Çünkü Kohl'ün yakalandığı alerji, çok nadir ve tıbben hemen hiç araştırılmamış bir alerjiydi’’ denildi.

1993 yılında penisilin tedavisi sonrası ışık alerjisine yakalanan Kohl, son röportajında, ‘‘Hastalığımda iyileşme olamaz’’ demişti.

Oğlunun düğününe bile gelememişti

Hannelore Kohl'ün ölümünün duyulması üzerine polis, Kohl Ailesi'nin evinin bulunduğu caddeyi trafiğe kapattı. Ailenin evinin önünde bir gazeteci ordusu birikti.

Işığa karşı alerjisi olduğu için güneşli havalarda evden çıkmamaya özen gösteren ve 15 ay süreyle eve kapanan, bu nedenle nisan ayı sonunda Elif Sözen'le oğlu Peter'in İstanbul'da yapılan düğünlerine bile katılamayan Hannelore Kohl'ün ölüm nedenindeki belirginsizlik üzerine savcılık olaya el koydu. Frankenthal Başsavcısı Lothar Liebig, soruşturma başlattıklarını belirtirken, bunun tamamen rutin bir işlem olduğunu da söyledi. Ancak daha sonra, yapılan işlemin yerinde olduğu ortaya çıktı.

Işık alerjisi nedir

Işık alerjisi insanı çok rahatsız eden ve acı çektiren bir hastalık olmasına rağmen, ölümcül değil. Güneş ışığının etkisiyle, bu hastalığı taşıyan insanların cildlerinde kabarmalar, sivilce şeklindeki belirtiler ya da enfeksiyonlar oluşabiliyor.

Çoğu zaman güneş alerjisi olarak tanımlanan hastalık, ışık nedeniyle meydana gelen deri hastalıkları sınıfına giriyor. Bu hastalıklar, ışık nedeniyle ortaya çıkıyor ya da kötüleşebiliyor. Güneş enerjisi belirtileri, kısmen kortizon kullanılarak tedavi edilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!