MFÖ olarak feci bastıracağız

Güncelleme Tarihi:

MFÖ olarak feci bastıracağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2001 00:00


Haberin Devamı

Fuat Güner, MFÖ'nün önümüzdeki 5 yıl içinde eski günlerdeki gibi ‘‘bastıracağını’’ söylüyor. Dobra dobra ve neşeli konuşmasıyla MFÖ'nün önümüzdeki 5 yıl içinde ses getirecek çalışmalara imza atacağını söyleyen Fuat Güner, arkadaşımız Yener Süsoy'a ‘‘Biz acayip bir grubuz. Bizim gibisi zor gelir’’ dedi.

Grup olarak 31 yıl içinde 5 kez ayrılma kararı aldık

Biz MFÖ olarak çok acayip grubuz, bir daha böylesi zor gelir. Üçümüzün konuşmasını dışardan dinleyen bizi kavga ediyor zanneder. 31 yıl içinde beş kere dağılmaya karar verdik, hatta bir sene küs kaldığımız oldu. Bizde albümün üstüne hangi resmin konulacağı, parçaların sıralaması kavga nedeni olabilir. Konserde giyilecek kıyafet ya da giyilecek şapka da aynı şekilde. Mesala ‘‘Mazeretim Var Asabiyim Ben’’ albümünü yaparken adına yakışır bir şekilde asabileştik, şarkı sıralamasını yapmak için bir ay tartıştık. Senin parçan neden A'da, benimki neden B'de? Bizde kararlar kesinlikle 3'te 3 oyla alınır. Her birimizin özellikleri ayrıdır. Mazhar hiçbirimizin göremediği ince detaylara takılır, artistik konularda şeytandır. Ben mali konularda şeytanımdır. Özkan ise baş denetimcimizdir, son karardan önce mutlaka ona sorarız. Özkan'dan başka çalarken şarkı söyleyip dans eden başka bir bas gitarist tanımıyorum. Geçen hafta karar verdik, önümüzdeki beş sene daha feci bastıracağız. Tıpkı 1980'lerdeki gibi. Biz şöhreti ilerki yaşlarda yakaladığımız için değerini biliyoruz. Şimdikilerin çoğu iki günde bodyguard'lı şöhret oluyor, iki gün sonra dağılıyor.

Korkmam, konuşurum

Ben susmam, konuşurum, başbakan, cumhurbaşkanı tanınam hak hukuk için. Susan Türkiye'den de hoşlanmıyorum, koyun gibi olduk. Bu millet ürkmüş bir şeylerden, kendi hakkını savunamıyor. Bundan faydalanan bir sürü ipsiz sapsız herif de mafya bozuntusu gibi ortalarda dolaşıyor. Esasında mafya dediklerinin aslı palavra. MESAM'daki ilk iki yılımda yığınla tehdit telefonları aldım, bacağımdan vuracaklarmış, stüdyomu bombalayacaklarmış. Ben sanatçının hakkını koruyorum, koruyacağım. Ben babadan Arnavutum, bende korkmak yok. Beni tehdit edersen daha beter saldırırım. Herkesin gözü başkasının cebinde. Ben eşşek gibi vergimi veriyorum, sen de vereceksin kardeşim. Rüşvet müşvet bilmem, isteyene de gıcık kaparım.

Ferhan Şensoy ustamdır

Ben tiyatro oyunculuğu Ferhan Şensoy'un yanında öğrendim. Onun ünlü ‘‘Şahları da Vururlar’’ oyununda Müze Mesuliyetçisi Gaffar rolünde 500 kez sahneye çıktım. Ardından ‘‘Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı’’ oyununda rol aldım. Ferhan'ın bana verdiği en büyük öğüt ‘‘Sakın oynama, kendin ol’’dur. Onun için ‘‘Koltuk’’ dizisindeki bence aşağılık bir milyarder olan müteahhit Süreyya İşmen rolü, benim için yabancı değil. Kendimi asla bir aktör olarak görmüyorum, neysem oyum.

Fuat’ın uçakları 220 km sürat yapıyor

Model uçaklar 3 çeşit. ARC (Almost Ready to Cover) denenler kaplamaya hazır, tahta üzerindeki renkleri kendin buluyorsun. ARF'lerde (Almost Ready to Fly) ise parçaları verilen plana göre monte edip iki günde uçuruyorsun. Bir de plan üzerinde sıfırdan yapılan kitler var, ben onları tercih ediyordum. Bunların yapımı üç ay kadar sürüyor. Kitlerin fiyatları 100 dolar ila 2 bin dolar arasında değişiyor.

Model uçakların ağırlıkları ortalama 7 kg, kanat açıklığı ise 2 m'ye kadar ulaşıyor.

Model uçakların motorları metanol, hint yağı ve nitrojen karışımı özel bir yakıtla çalışıyor. Bunun litresi 55 milyon lira. Bir depo yakıtla 10 dakika uçuyor.

Uçaklar genellikle 10 m'lik pistten ya da su üzerinden havalanabiliyor.

Model uçakların gövdeleri ‘‘balsa’’ adlı jiletle kesilebilen özel bir tahtadan yapılıyor.

Model uçakların motorları çift ve tek silindirli oluyor. Daha çok Japon malı olan motorların fiyatları 650 dolar, servoları ise 350 mark. Motorlar genellikle 12 bin devirli ama, 36 bin devirli olanları da var.

Uzaktan kumanda aleti, bilgisayar programlı. Bütün uçaklarınızı bunun bilgisayarına kaydedip uçurabiliyorsunuz. Kumanda aletinin menzili 2,5 km. Zaten uçağınızın gözün gördüğü yerden daha uzağa gitmemesi lazım, aksi halde kaybedersiniz.

Model uçakları Bayramoğlu Mustang Hobbies, Hazerfan ve Terkos Durusu Park tesislerinde uçuruyoruz. Hangarın aidatı 200 dolar.

Akrobasi uçaklarının hızı 100 km kadar oluyor. Mustang türlerin hızları ise 150 ila 220 km arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!