Barzani: PKK'yı bölgeden çıkarma mücedelemiz devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Barzani: PKKyı bölgeden çıkarma mücedelemiz devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2001 00:00


Haberin Devamı

Kürdistan Demokrat Parti (KDP) lideri Mesut Barzani, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığını sürdürme konusunda ısrar etmesi halinde, onları bölgeden çıkarmak için mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Barzani, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Loğoğlu başkanlığındaki heyetle yaklaşık 3 saat süren görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşmenin çok yapıcı geçtiğini kaydeden Barzani, ''Türkiye'deki dostlarımızla siyasi, ekonomik ve güvenlik konularını görüştük. Bu iyi ilişkileri devam ettirme konusunda anlaştık'' diye konuştu. Türkiye'nin bölgede önemli rol oynayan büyük bir ülke olduğunu ifade eden Barzani, ''Ortak bir anlayışa varmak için görüş alışverişinde bulunduk'' dedi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin sınır ticaretinin artırılması yolundaki bir soru üzerine Barzani, sınır ticaretinin artırılmasının her iki tarafın menfaatine olacağını söyledi. Barzani, terör örgütü PKK'nın bölgede varlığını hala sürdürdüğü yolundaki bir soru üzerine de şunları kaydetti:

''Bizim bu konudaki tavrımızda herhangi bir değişiklik yok. PKK'nın bölgemizdeki varlığı kabul edilemez. PKK bölgedeki varlığını sürdürme konusunda ısrar ederse bizim de onları bölgeden çıkarma mücadelemiz devam eder ve devam ediyor.''

Barzani, bir başka soru üzerine de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile ilişkilerinin son dönemde olumlu bir şekilde geliştiğini belirterek, ''Bunun bölgenin yeniden yapılanmasına ve seçimlerin düzenlemesine yardımcı olacağını umuyorum'' dedi.

KDP lideri, ABD'nin sınır ticareti ile ilgili almayı düşündüğü 'akıllı yaptırımlar' konusunda ne düşündüğü yolundaki bir soru üzerine, şunları söyledi: 'Bu gözden geçirme henüz tamamlanmadı. Sonuçta bölgemizi olumlu veya olumsuz yönde etkileyecek bir şey. Bu gözden geçirmenin sonuçlarının ortaya çıkmasını beklememiz lazım.'

BAŞBAKAN ECEVİT BARZANİ'Yİ KABUL ETTİ

Başbakan Bülent Ecevit, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani ve beraberindeki heyeti kabul etti. Başbakanlık merkez binada yapılan ve 40 dakika süren görüşmede basına bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, görüşmede, KDP'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK'ya karşı sürdürdüğü mücadele ve ABD'nin yeni yönetiminin Irak'a yönelik uygulamaya sokmaya çalıştığı ''akıllı yaptırımlar'' sistemi konuları ele alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!