Kanat Atkaya: Kabakulak



Kanat ATKAYA
Haberin Devamı

ROD STEWART

Human

(WEA/ Balet)

ROD Stewart, 80'lerin en gaz verici parcalarindan ‘‘Baby Jean’’i soylemis bir agabeyimiz hatta terbiyesizlik kabul etmezseniz amcamiz. Stewart bu kadar uzun sure bu alemlerde takilmis, saygi duyulan bir insan. Ama ben her saygi duydugum insani dinleyecegim diye bir sey yok. Simdi ben saygi duyulasi bir insan diye Engelbert Humperdinck dinleyebilir miyim mesela? Dogru bildiniz, dinleyemem. Rod Stewart'in albumu hayranlari acisindan muhakkak hos ve iyi bir album. Ben Macy Gray'in yazdigi ‘‘Smitten’’i sevdim. Bir de Curtis Mayfield'in ‘‘It Was Love That We Needed’’i var ki; ben bile soylesem seversiniz. Cok guzel bir sarkidir. Ister istemez Rod Stewart'i dogruyorum gibi bir hava olustu. Aslinda album vallahi hic fena degil. Ama ben iyi demeye calistikca bunlar oluyor. Biraz idare edeceksiniz, biraz da kusuruma bakmayacaksiniz artik. Hem ben, Bent dinlemek istiyorum zaten...

SAMANTHA MUMBA

Gotta Tell You

(Polydor/ Universal)

SAMANTHA Mumba, hayatinin baharinda, henuz 17 yasinda bir kiz. Cok afedersiniz, 1983 senesinde dogmus. Ama sesi hic de 17 gibi degil. Album ilk geldiginde soyle bir koltuga gomuldukten sonra bicak takimini cikariyordum ki; once bir dinleyelim, sonra nasil olsa harcariz diye dusundum. Iyi ki de oyle yapmisim. Pop muzikle pek isimiz olmadigini zaten uc asagi bes yukari biliyorsunuz. Ama kaliteli pop muzik kendini dinletiyor bir sekilde. Samantha Mumba'nion albumu de boyle. Alakasiz olacak ama Mel C'nin albumu de iyiydi mesela. Neyse iste, Samantha'nin (bak nasil da hemen samimi olunuyor) ‘‘Gotta Tell You’’ adli sarkisi zaten radyolarda bangir bangir caliyor. Diger parcalar da o ayar iste. Ilk albumden kimseyi ne fazla ovmek, ne de yerin dibine sokmak iyi bir sey degil. Bekleyelim bakalim. Guzel seyler cikar mi arkadastan o zaman goruruz.

BRUCE SPRINGSTEEN

Live In New York

(Sony Music Turkiye)

BRUCE Springsteen, agir agbilerimizdendir. ‘‘The River’’ albumu, hayatimizin bir doneminde neredeyse tek dinledigimiz albumdu. ‘‘Born To Run’’ da oyle, hatta kisisel favorim olmasa da ‘‘Born In The USA’’ de...Bu mumtaz sahsiyetin double konser albumu, su sikici donemde ilac gibi geldi. Bu arada hemen belirtelim, ‘‘The Ghost of Tom Joad’’un agirligini da ustumuzden tam olarak atmis sayilmayiz. Muzik niyetine dandik marka seylerin dinlendigi bir donemde, birinin cikip ‘‘Hoop usta!’’ demesi nasil da guzel. Bruce Springsteen ve E Street Band'in New York konserlerinin piyasaya suren kayitlarinda ‘‘Murder Incorporated’’, ‘‘Two Hearts’’, ‘‘The River’’ vesaire, pek cok bilinen sarki var. New York Polisi'nin silahsiz olmasina ragmen 41 kursunla kevgire cevirdigi Amadou Diallo icin yazdigi ve polislerin acayip bozulduklari sarki da var. Kaciranin aklina sasarim.

katkaya@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları