Eşini benzin döküp yaktı

Güncelleme Tarihi:

Eşini benzin döküp yaktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2001 00:00


Bahri KARATAŞ, (DHA)
Haberin Devamı

Boşanmak isteğine kızan koca, üzerine benzin döktüğü eşini ateşe verdi. Yüzü ve elleri yanan kadın tanınamayacak hale geldi.

İZMİR'de, bir şirkette muhasebeci olarak çalışan iki çocuk annesi Nevin Yelen (43), ikinci eşi Hakan Selçuk Değer'den (39) boşanmak için dava açtı. Boşanma davası İzmir 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam ederken, Selçuk Değer, eşinin üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Talihsiz kadın, 4 ay süren tedaviden sonra yaşama döndü, koca ise kayıplara karıştı.

Hálá yakalanamadı

Bu sırada 22 Şubat'ta mahkeme, sadece avukatların katıldığı duruşmada tarafları boşayıp, çocuğu da babasına verdi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen koca için 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmeye teşebbüsten 24 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hákime eski fotoğraflarını veren Yelen, dünkü duruşmada gözyaşları içinde şöyle konuştu:

Tehditleri sürüyor

‘‘Kendisiyle 11 yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Sürekli beni dövüyordu. Evimi satıp dükkán açtım ama içki ve at yarışı yüzünden batırdı. Boşanmaya birlikte karar verdik, ardından ölüm tehdidinde bulunmaya başladı. İşyerime geldi. Kapıyı açar açmaz elindeki benzin bidonunu üzerime döküp çakmağı ateşledi. Hayatımı kararttı. Onu cezalandırın.’’ Duruşma ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!