Kazalarda istikrarlı azalma

Güncelleme Tarihi:

Kazalarda istikrarlı azalma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2001 00:00


Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, bu yılın ilk üç ayında geçtiğimiz yıla göre trafik kazaları ve kazaların sonucunda meydana gelen ölümlerde yüzde 11.8 yaralanmalarda ise yüzde 7.4 azalma oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, 2001 yılının Ocak, Şubat ve Mart ayında 102 bin 494 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 673 kişi yaşamını yitirirken, 20 bin 710 kişi de yaralandı.

Verilere göre, geçen yılın ilk üç ayına göre kazalarda 7.4 azalma olurken trafik kazalarında ölenlerin sayısında 11.8, yaralananların sayısında ise 7.4 oranında bir azalma oldu.

Bu yılın Ocak ayında 239, Şubat ayında 176, Mart ayında ise 258 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi.

MEDYANIN DESTEĞİ

Açıklamada, Karayolları Trafik Kanunu'nun görev verdiği 9 bakanlık, belediyelerin bir kısmı ve 81 il valiliğinin, medya ve kamuoyunun desteği ile harekete geçmesinin trafik kazalarını, ölümler ve yaralanmalarda azalışa istikrar getirdiği kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Orman Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki işaretleme, yapım, bakım ve onarım işlerinde kullandıkları taş, malzeme ve işçilerin taşıma ve ulaşım işlerinde müteahhitlerle yaptıkları sözleşmelerdeki; müteahhitlerin trafik kurallarına (şoför, araç) uymaları konusundaki sözleşme şartlarına uyup uymadıklarının denetlenmesini, gereği gibi yapmadıkları görülmüştür.

Yukarıda belirtilen kurumların polis, jandarma ile işbirliği yaparak, müteahhitlerin sözleşmedeki ulaşım maddelerine riayetleri sağlanırsa, kazalar, ölümler ve yaralanmalar istikrarlı olarak daha da azalacaktır.'' (Ankara/aa)




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!