Çapan'ın paraları vakıflarda

Güncelleme Tarihi:

Çapanın paraları vakıflarda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2001 00:00


Şaban ARSLAN - Kenan İSPİR / İSTANBUL
Haberin Devamı

Bir jandarma yetkilisi ‘‘Gürbüz Çapan'ın Esenyurt'taki sofralarda yenen ekmekte bile payı var’’ dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın, usulsüz arazi satışından elde ettiği geliri ve rüşvetleri, belediye bünyesinde kurduğu vakıflarda topladığı öne sürüldü. Belediyede el konan milyarlarca liralık sahte fatura incelemeye alındı.

Şarkıcı Pınar Eliçe'nin sevgilisi Çetin Çapan, dün jandarmaya gelerek teslim olunca gözaltındaki sanık sayısı 18'e ulaştı. Çetin Çapan'ın vereceği ifadeye göre, Pınar Eliçe'nin de gözaltına alınıp alınmayacağının belirleneceği ifade edildi. Sanıklar, pazartesi ya da salı günü İstanbul DGM Savcılığı'na sevkedilecek.

Jandarma, Esenyurt Belde Belediyesi'ndeki arazi yağması ile ilgili soruşturmayı, belediyeden ve Çapan Kardeşler'e ait 12 şirketten aldığı binlerce kalemlik evrakı inceleyerek yürütüyor. Yapılan ilk incelemelerde, Gürbüz Çapan'ın belediye bünyesinde kurduğu 5 ayrı vakıftan kesilen milyarlarca liralık naylon fatura bulundu. Hesapları incelenen işletmeler arasında, Çapanlar'ın ve Esenyurt Belediyesi'nin inşaat iştirakleri de var. Özellikle, Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan 7 bin 300 konutluk Esenkent Projesi’yle ilgili dokümanlar didik didik inceleniyor. Bir jandarma yetkilisi, Gürbüz Çapan'ın Esenyurt'taki usulsüzlükleri için, ‘‘Öyle bir sistem kurulmuş ki Gürbüz Çapan'ın, Esenyurt'taki sofralarda yenen her ekmekte payı var’’ dedi.

Şirketler ve sermayeleri

Esenevler Konut Yapı Kooperatifi, 300 milyar, Gürbüz Çapan'a ait

Radyo Manşet İletişim Yayıncılık, 5 milyar, Gürbüz Çapan'a ait

Barış İnşaat Taahüt ve Turizm Limited Şti, 5 milyar, Çetin Çapan'a ait

Esenkent Petrol Ürünleri İnşaat Sanayii Ltd. Şti., 1 trilyon, Çetin Çapan, Zeki Çapan, Günay Çapan'a ait

Nature Gıda Ürünleri Üretim ve Pazarlama Turizm Ticaret Ltd. Şti, 50 milyar, Çetin Çapan, Günay Çapan'a ait

Doğa Holding A.Ş., 300 milyar, Çetin Çapan, Gürbüz Çapan, Zeki Çapan

Doğa PVC sistemleri Sanayi Ltd.Şti., 10 milyar, Günay Çapan'a ait

Winkhaus Kilit Sistemleri Sanayii ve Ticaret Ltd. Şti. 3.5 milyar, Günay Çapan'a ait

Doğa Enerji Yatırım İşletme ve Ticaret Ltd. Şti., 1 trilyon 650 milyar Günay Çapan ve Çetin Çapan'a ait

Doğal Enerji Yatırım, 10 milyar Günay Çapan'a ait

Çağdaş Matbaacılık Yan Sanayii Ticaret Ltd. Şti. 933 milyar, Çetin Çapan'a ait

Yeni Gün Holding A.Ş., 3 trilyon, Çetin Çapan ve Günay Çapan'a ait

Çetin’le 3 ay birlikte oldum

Şarkıcı Pınar Eliçe, ‘‘Devletin tek kuruşunda, memurun ve tüyü bitmemiş yetimin hakkında hiç ama hiç gözüm olmadı, olmayacak da’’ sözleriyle sevgilisi Çetin Çapan'ın paralarını kendi üstüne geçirdiği iddialarını reddetti. Çetin Çapan'la, Dubai'de 7 yıldızlı Burj Al Arab Oteli'nde kaldığını kabul eden Eliçe, ‘‘Herkes gibi gittim. Benim oraya gitmem o kadar önemli değil ki. Bir çok Türk vardı orada. O tatilde harcadığımız parayı burada, Antalya'da da harcayabilirdik. Neden bu kadar abartıldı anlamıyorum’’ dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve kardeşlerine yönelik ‘Beyaz Şahin’ operasyonuna adının karışmasıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Eliçe, şu açıklamaları yaptı: ‘‘Adım yalan yanlış bilgilerle kamuoyuna sunuluyor. Çetin Çapan ile sadece bir gönül beraberliğimiz olmuştur. Onun, Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın kardeşi olduğunu sonradan öğrendim. Üç ay süren birlikteliğimiz bir ay önce bitti. Sahne, TV dizileri, film, kaset, reklamlardan kazandıklarım, Türkiye'nin yüce adaletinin denetimine açıktır. Çetin Çapan'ın üzerime geçirdiği bir çöpü dahi yoktur. Ayrıca kimse tarafından soruşturma için çağrılmadım, çağrılırsam da seve seve gidip ifademi veririm. Tüm mal varlığım Gayrettepe'de bir ev ve şu anda satışa çıkardım, Büyükçekmece'de bir yazlık, X5 Marka BMW arabam ve bankada bir miktar kadar Türk liram var. Annemin de arabası ve kendine ait eşyaları var, onlar da beni ilgilendirmez.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!