Pahalıya patladı

Güncelleme Tarihi:

Pahalıya patladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2001 00:00


Şaban ARSLAN-Cüneyt SÖZ/İSTANBUL
Haberin Devamı

Esenyurt'ta bomba etkisi yaratan Beyaz Şahin Operasyonu'nu tüm hızıyla sürerken, Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın kardeşi Çetin Çapan'ın mal varlığının bir kısmını 5 aydır birlikte olduğu sevgilisi Pınar Eliçe'nin üzerine yaptığı ortaya çıktı. Operasyonu sürdüren Jandarma, bayram tatilini, Dubai'deki 7 yıldızlı Burj Al Arab Oteli'nde geçiren Çetin Çapan'la sevgilisi Pınar Eliçe'yi her yerde arıyor. Esenyurt'taki binlerce dönüm araziyi, teşekkül oluşturarak satıp, trilyonluk rant elde ettiği iddiası üzerine DGM talimatıyla aranan Gürbüz Çapan, operasyon günü ortaya çıkıp Almanya'da tedavi gördüğünü, hafta başı İstanbul'a döneceğini açıkladı. Ancak, kardeşi Çetin Çapan, Jandarma'nın tüm aramalarına rağmen bulunamadı. Beyaz Şahin Operasyonu başladığında kayıplara karışan Çetin Çapan, son dönemde magazin dünyasında boy göstermeye başlamış, adı sahnelerin seksi assolisti Pınar Eliçe ile birlikte anılır olmuştu.

OTOSU BİLE YOKTU

1989 yılında göreve başladığında makam otomobili olmadığı için kendi otomobilini kullanmak zorunda kalan Gürbüz Çapan'ın mal varlığında 12 yıl içinde meydana gelen inanılmaz artışın da, Çetin çapan'ın gazetelere yansıyan rüya gibi bayram kaçamağının da operasyonun düğmesine basılması için etken olduğu ileri sürüldü. Jandarma yetkilileri, Çetin Çapan'ın mal varlığının bir kısmını üzerine yaptığı iddia edilen Pınar Eliçe'yi de ifadesine başvurmak için her yerde arıyor. Bahçeşehir'deki villaya düzenlenen baskında ne Çetin Çapan ne de Pınar Eliçe bulunabildi. Eliçe ve Çapan, yakalandıkları yerde gözaltına alınacak.

GERGİN SAATLER.

İstanbul DGM savcılığının emriyle önceki gün Esenyurt Belediyesi'ne yapılan baskının ardından dün başkan Gürbüz Çapan'ın taraftarları belediyenin bahçesinde toplanarak destek gösterisi yapmak istedi. Öğle saatlerinde aralarında bazı belediye meclis üyelerinin de bulunduğu ve kendilerine sivil insiyatif adı veren bir grup belediye bahçesinde toplanmaya başladı. Çapan'a komplo kurulduğunu iddia eden gruba saat 12.30 sıralarında yeni katılımlar olamaya başladı. Ancak sayıları yaklaşık 150 civarında olan Çapan taraftarlarının belediye bahçesinde yapacakları basın açıklaması jandarma engeline takıldı. Yapılan eylemin kanunlara uygun olmadığını hatırlatan jandarma yetkilileri grubu dağıttı.

Gürbüz Çapan'a çifte cinayet sorgusu

Esenyurt'ta faaliyet gösteren Fırat Düğün Sarayı'nın ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 1 31 Mayıs 1999 günü mühürlenmesi sırasında tartışma çıkmıştı. Giderek büyüyen tartışma sırasında silahını çeken Gürbüz Çapan'ın yakın koruması Rıfat Akkaya, salon sahibi Kemal Düz'ü öldürmüştü. Akkaya, Düz'e ateş açarken yanlışlıkla Zabıta Müdürü Sabit Kalaycı'yı da vurmuştu. Olaydan sonra kayıplara karışan Akkaya tüm aramalara rağmen bulunamadı. Akkaya'nın Çapan'ın himayesinde yurt dışına kaçırıldığı öne sürüldü. Gürbüz Çapan'ın Türkiye'ye döndükten sonra çifte cinayetle de ilgili olarak sorgulanacağı bildirildi. Düğün salonunun sahibi Kemal Düz'ün ağabeyi müteahhit Şeref Düz, ‘‘Hem kardeşim hem de zabıta müdürünün öldürülmesinin ardında Gürbüz Çapan var. Koruması Rıfat Akkaya, gayrimeşru korumasıdır. En yakınındaki adamıdır. Çapan'ın kirli işlerini halleder. Bu tip bir süre adama var. Zabıta Müdürü Sabit Kalaycı, Çapan'ın kirli işlerine alet olmamak için ayrılmak istiyordu. Seçim çalışmalarına zarar vereceğini düşünerek ortadan kaldırıldı’’ dedi.

Aleyhtar guruba izin yok

Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan aleyhtarı bir grubun Esenyurt belediye binasına gelme girişimi jandarma tarafından engellendi. Belediye bahçesine giren vatandaşlar jandarma tarafından tek tek arandı. Grup daha sonra yön değiştirerek Esenyurt Kültür Merkezi'ne yöneldi. Ancak burada da güvenlik önlemi alan jandarma timleri Çapan aleyhtarı grubun toplanmasına da izin vermedi.

Gecesi 2 bin 800 dolardan başlıyor

Çetin Çapan'ın Bahçeşehir'deki lüks villasına yerleştiğini reddetmeyen Pınar Eliçe, bombasını, geçtiğimiz Mart ayında patlattı. Sevgilisi Çetin Çapan ile Kurban Bayramı'nda Dubai'ye kaçamak yaptıklarını ballandıra ballandıra anlattı. Dünyanın sayılı zenginlerinin uğrak yeri olan 7 yıldızlı Burj Al Arap Oteli'nde kalmışlardı. Denizin üzerine kurulan yelken şeklindeki otel olağanüstü lükstü. Özel bir hastanesi bile vardı. Oda fiyatları 2 bin 800 dolardan başlıyordu. Müşterileri için özel şoförleri olan bir Rolls Royce filosu bulunan otelde, sadece iki gün kalmışlardı. Pınar Eliçe, tatili ‘‘Rüya gibi’’ diye niteledi ama kaçamağın faturası hakkında ser verip sır vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!