Umut Davası'nda sürpriz tanık

Güncelleme Tarihi:

Umut Davasında sürpriz tanık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2001 00:00


Umut Operasyonu Davası'nın bugünkü duruşmasında sürpriz bir tanık dinlendi. İran vatandaşı olan tanık Nasır Suzangir, sanık Hasan Kılıç'la tanışıklığnın bir dönem iş ortağı olmalarından kaynaklandığını söyledi. Duruşmada, Üçok cinayetindeki bombalı paketin üzerindeki el yazıyla ilgili Adli Tıp raporu da okundu. Raporda, paketteki el yazısının sanık Ferhan Özmen'e ait olduğunun söylenemeyeceği belirtildi.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikastının faillerini yakalamak amacıyla başlatılan, daha sonra ortaya çıkan bağlantılar üzerine Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok'un öldürülmesi gibi 22 olayı kapsayan ''Umut Operasyonu''na ilişkin 21 sanıklı davanın bugünkü duruşması Ankara 2 No'lu DGM'de görüldü.

Savcı 10 kişinin idamını istiyor

İddianamede, sanıklar Ferhan Özmen, Necdet Yüksel, Rüştü Aytufan, Hakkı Selçuk Şanlı, Yusuf Karakuş, Muzaffer Dağdeviren, Abdülhamit Çelik, Fatih Aydın, Hasan Kılıç ve Mehmet Şahin'in, Türk Ceza Kanunu'nun ''Anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmak'' hükmünü düzenleyen 146/1. maddesine göre idamları isteniyor.

Sanıklar Mehmet Ali Tekin ve Talip Özçelik hakkında 22 yıl 6'şar aydan az olmamak üzere ağır hapis istenen iddianamede, sanıklar MehmetKasap, Mehmet Gürova, Adil Aydın ve Murat Nazlı hakkında ise 15'er yıldan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis talep ediliyor.

İddianamede, Arif Tarı, Musa Koca, Devriş Polat, Yüksel Pekdemir ve İsmail Koçhan'ın da 4 yıl 6'şar aydan 7 yıl 6'şar aya kadar ağır hapisleri isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!