Çapan'ın kardeşi teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Çapanın kardeşi teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2001 00:00


Esenyurt Belediyesi'nde ''imar işlerinde yolsuzluk yapıldığı'' iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın aranan kardeşlerinden Çetin Çapan teslim oldu.

Üst düzey bir jandarma yetkilisinden alınan bilgiye göre, İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Esenyurt Belediyesi'ne ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında aranan Çetin Çapan, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerine bugün öğleden sonra teslim oldu.

Soruşturma kapsamında daha önce gözlem altına alınan Gürbüz Çapan'ın diğer kardeşleri Günay ve Zeki ile bugün teslim olan Çetin Çapan'ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin sorgusuna halen devam ediliyor.

PINAR ELİÇE ARANMIYOR

İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, belediye ile Çapan ailesinin şirketlerinden alınan evrak ve kayıtlarında incelenmesine başlandığı bildirildi. Evrak ve kayıtların incelemesinin, çeşitli kurumlardan oluşturulan uzman heyetler tarafından yapıldığı ifade edildi.

Üst düzey yetkili, Çetin Çapan'ın sevgilisi olduğu ileri sürülen şarkıcı Pınar Eliçe'nin ise, iddia edildiği gibi aranmadığını kaydetti. Gözlem altına alınanlar için İstanbul DGM'den dün alınan 4 gün gözetim süresi içerisinde sorgu ve incelemelerin tamamlanamaması halinde 3 gün daha ek süre talep edilebileceği öğrenildi.

ELİÇE: ÇAPAN'IN MALLARINI ÜZERİME GEÇİRMEDİM

Şarkıcı Pınar Eliçe, Esenyurt Belediyesi'nde ''imar yolsuzluğu yapıldığı'' iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında bugün teslim olan Çetin Çapan'ın servetinin bir bölümünü üzerine geçirdiği iddialarını yalanladı.

3. Levent'teki Klip Müzik şirketinde, hakkındaki iddialarla ilgili bir açıklama yapan şarkıcı Eliçe, Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın kardeşi Çetin Çapan ile 3 ay süren bir gönül ilişkisi olduğunu söyledi.

Beraberliklerinin bir ay önce sona erdiğini anlatan Eliçe, Çetin Çapan'ın servetinin bir bölümünü üzerine geçirdiği iddialarının ise doğru olmadığını savundu.

Eliçe, mal varlığının, 4 yıl önce satın aldığı Gayrettepe'deki ev, 2 yıl önce aldığı Büyükçekmece'deki bir yazlık ve 2001 model BMW markabir cipten oluştuğunu ifade etti. ''Ben kaçak değilim'' diyen Eliçe, yargı ve emniyet birimlerince bilgisine başvurulmak istenmesi halinde, seve seve ifade verebileceğini sözlerine ekledi. (İstanbul/aa)

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!