Gazete ilanıyla nişan attılar

Güncelleme Tarihi:

Gazete ilanıyla nişan attılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2001 00:00


Hüseyin ALKAN / LEFKOŞA
Haberin Devamı

Kıbrıs bu ilanı konuşuyor

Kıbrıslı Türkler, yeni bir ‘nişan bozma’ ilanını konuşuyor. İngiltere'de yaşayan Turgay Hussein adlı bir Kıbrıslı Türk baba, ülkenin en büyük gazetesi Kıbrıs'a ‘Nişan Bozma ve Kınama’ başlığıyla verdiği yarım sayfa ilanla, kızının nişanlısından ayrıldığını tüm ülkeye duyurdu.

Öfkeli baba, ilanda Magosa'daki Salamis Bay Oteli'nde yapılan ve 25 milyar liraya mal olan ‘görkemli nişanın’ niçin bozulduğuna ilişkin ayrıntı vermedi. İlanda şöyle dendi:

‘Mormenekşeli Kemal Soyal ile İngiltere’de yaşayan sevgili kızımız Ayten Hussein'in nişanının bozulmuş olduğunu dost ve akrabalara önemle duyururuz. Nişanın bozulmasından sonra ailemizi ve 18 yaşındaki kızımızı karalama girişimlerini de şiddetle kınıyoruz.'

Kıbrıs Türk kültüründe nişan evlilik kadar önem taşıyor. Nişanlı çiftler, istemeleri halinde aynı evi paylaşabiliyorlar. Pekçok Kıbrıslı Türk nişanın bozulması halinde durumu ilan yoluyla kamuoyuna arz ediyor. Ancak ilk kez bir ilanda nişan masrafları ve takılar tartışma konusu yapılıyor.

Tıpkı nişan gibi evlatlıktan ret vakaları da gazete ilanlarına konu oluyor. Geçtiğimiz yıl bir baba oğlunu gazete ilanıyla evlatlıktan reddetmiş, öfkeli oğul da babasını yine gazete ilanıyla ‘verdiği bu isabetli karardan dolayı’ kutlamıştı.

Ocak ayında KTÖS adlı bir sendikanın ilanı ise krize neden olmuştu. Sendika bazı gazetelere ‘Ankara ne paranı ne de memurlarını istiyoruz’ diye ilan verince, Başsavcılık devreye girerek soruşturma başlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!