VAVEK: Krizden sadece rantiye karlı çıktı

Güncelleme Tarihi:

VAVEK: Krizden sadece rantiye karlı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2001 00:00


Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği (VAVEK) Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son krizin yaklaşık 13.3 katrilyon lira fatura çıkardığını ve bu krizden sadece rantiyenin karlı çıktığını belirtti.
Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, son ekonomik krizin Hazine'ye kamu kağıtlarında oluşan yüksek faiz ile 1.3 katrilyon lira, tüketici kredisi kullananlara 3.3 katrilyon lira, ticari kredi kullananlara 5.2 katrilyon lira, açık pozisyon nedeniyle de bankacılığa 3.5 katrilyon lira ek yük getirdiğini vurguladı.

"Bu krizden sadece rantiye kesimi karlı çıkmıştır" diyen Kılıçdaroğlu, hükümeti de krizin getirdiği yük konusunda sorumlu davranmaya ve kamuoyuna gerçek rakamları açıklamaya çağırdı.

"TASARRUF GENELGESİ İNANDIRICI DEĞİL"

VAVEK Başkanı, Başbakanlık tarafından yayınlanan "Tasarruf Genelgesi"ni değerlendirirken de, bu genelgenin inandırıcı olmadığını ifade etti.

1980 yılından bu yana düzenli aralıklarla bu tür genelgeler yayınlandığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bunların göstermelik olduğunu ve hiçbir dönemde tasarruf genelgelerine rağmen siyasi amaçlarla adam kayırma ve kamuya adam yerleştirmenin önüne geçilemediğini bildirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet gerçekten tasarruf yapmak istiyorsa, öncelikle 34 olan Bakanlık sayısını 25'in altına çekmeli ve böylece kamu kaynaklarını kullanmada verimlilik konusunda somut adım atmalıdır" görüşünü savundu. (Ankara-aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!