Herkes av tüfeği alamayacak

Güncelleme Tarihi:

Herkes av tüfeği alamayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaygın şiddet eylemlerine katılma ve bu gibi fiilleri tahrik ve teşvik etme suçlarından birinden hüküm giyenler ile meskun mahalde silah atanlara av tüfeği izni verilmeyecek.

Avda ve sporda kullanılan tüfekler, nişan tabancaları ve av bıçaklarının yapımı, alımı, satımı ve bulundurulmasına ilişkin izin ve belge verilemeyeceklerin kapsamı genişletildi. Avda ve sporda kullanılan tüfekler, nişan tabancaları ve av bıçaklarının yapımı, alımı, satımı ve bulundurulmasına dair kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapan ve bu konuda izin ve belge verilemeyeceklerin kapsamını genişleten yönetmelik dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ateşli silahla işlenenler ile taksirli suçlar hariç, iki yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar ile devlet sırlarını açığa vurma, ideolojik, anarşik, terör ve benzeri amaçlarla yaygın şiddet eylemlerine katılma ve bu gibi fiilleri tahrik ve teşvik etme suçlarından birinden hüküm giymiş olanlara izin ve belge verilemeyecek.

SİLAH ATEŞLEĞENE TÜFEK YOK

Zorunlu olmadığı halde meskun mahalde veya civarında ya da umuma mahsus yol üzerinde veya bu yola doğru silah ateşleğen ile bu suçların birinden mahkum olanlar da sözkonusu silahlara ilişkin izin ve belge alamayacak.

Kamu hizmetlerinden yasaklılar ile psikolojik ve nörolojik rahatsızlığı olanlar da izin ve belge verilemeyecekler kapsamına dahil edilirken, mevcut mevzuata uygun izin ve belge almış olanların kazanılmış hakları saklı tutuldu. Ancak yeni düzenleme kapsamına girenlere yeni tüfek veya tüfekler için izin ve belge verilemeyecek.

Yeni yivsiz av tüfeği kaydı da yapılamayacak. Av tezkereleri süresi sonunda yivsiz tüfek sahipliği belgesi ile değiştirilecek. Av tezkerelerine kayıtlı yivsiz tüfekler ise yivsiz tüfek sahipliği belgesine kaydedilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!