Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2001 00:00


Haberin Devamı

‘Paris yumuşak ellere teslim’e eleştiri

PARİS'teki yerel seçimleri duyuran haberin başlığını üzüntüyle kınıyorum. ‘‘Yumuşak eller Paris'i yönetecekmiş.’’ BBC dün aynı haberi, yeni başkanın seksüalitesine değinmeden verdi. Kaldı ki eşcinsellik, Batı toplumlarında artık tartışma konusu bile değil. İngiltere Parlamentosu'nda 5 tane eşcinsel var, kimse de onların eşcinselliğini konuşmuyor.

Malum nedenlerle Türkiye'den İngiltere'ye kaçmış bir beyin.

Eşcinsel değilim ama başlığa üzüldüm

Ben İngiltere'de okuyan bir Türk vatandaşıyım. Paris belediye seçimini anlatan haberi görünce çok üzüldüm. Kendim eşcinsel değilim, ancak bir eşcinselin belediye başkanı olmasının çirkin bir başlıkla gazetenizde yer alması beni üzdü.

Zorlu ŞENYÜCEL

Sirkteki Hürriyet bayrakları yakışmadı

Antalya'daki sirk çadırının dört bir yanında sallanan ‘‘Hürriyet’’ logoları beni rahatsız etti. Sirkle ilgili ilanda da Hürriyet'in adı vardı. Bu sirkte şahit olduklarım ile Hürriyet Gazetesi'nin üstlenmiş olduğu köpeksever (Pakosever) misyon arasındaki tezat, çocukların dahi dikkatini çekecek boyuttaydı.

En fanatik hayvanseverlerin yer aldığı Hürriyet Gazetesi yazarlarının, bu sirkte köpeklere nasıl oryantal yaptırıldığını, kral aslanların nasıl kırbaç şaklamalarıyla korkutulduğunu izleseler tepkileri ne olurdu.

Yasemin GÖKSOY

Özal, gece kulübüne 10 Kasım gecesi gitti

Can Pulak röportajında, Pulak'ın Özal'ı Ankara'da bir gece, merhumun isteği üzerine dans etmek için Alpay'ın gece kulübüne götürmesini anlatırken, bence önemli bir ayrıntıyı atladınız. Merhumun Kasım 1983'ten 17 Nisan 1993'e kadar yaklaşık 10 yıl süreyle Başbakan ve Cumhurbaşkanı sıfatıyla görev yaptığı dönemde, hiçbir zaman ‘‘dansa gitmeyi’’ düşünmeyip de sadece bir kere o da ‘‘10 Kasım gecesi’’ böyle bir istekte bulunması acaba göz ardı edilecek bir husus mudur? Bir hatırlatayım dedim.

Oktay EKŞİ

Medeni Kanun Tasarısı'nı tüm bakanlar imzaladı

19 Mart'ta ‘‘Medeni Kanun'a MHP'liler karşı, Bahçeli değil’’ başlığıyla yayımlanan haberde Sayın Bahçeli ile ilgili olarak söylediğim öne sürülen sözler gerçeği yansıtmıyor. Medeni Kanun Tasarısı'nın bir Hükümet Tasarısı olduğu, dolayısıyla altında bütün bakanların imzalarının bulunduğu yolundaki sözlerimin yanlış değerlendirmeye yol açabilecek şekilde verilmesi doğru değil.

Prof. Dr. Hikmet Sami TÜRK Adalet Bakanı

MHP'liler eşlerinden ayrılacak demedim

21 Mart'ta ‘‘MHP'liler boşanacak herhalde’’ başlığıyla yayınlanan haberde TBMM Adalet Komisyonu'nun MHP'li üyelerini kastederek ‘‘Hepsi eşleriyle ayrılmayı planlıyor herhalde’’ dediğim öne sürülüyor. Herhangi bir siyasi partinin milletvekillerini kastederek tek söz söylemiş değilim.

Fatma TÜRK

Etiler'de yumuşaklar sözünü eleştirmiştiniz

Paris Belediye Başkanı'yla ilgili haberi ‘‘Yumuşak Eller’’ başlığıyla vererek çelişkili bir tutum sergilediniz. İsmail Türüt'ün ‘‘Tarabya'da uşaklar, Etiler'de yumuşaklar’’ sözünü eleştiren gazeteniz, ‘‘Yumuşak Paris’’ nitelemesiyle eleştirdiği insanın yolundan gitmiştir. Bu başlık, okuyucular arasında ayrım da yapıyor.

D.Tesko

Editör'ün notu:

Bu başlığı Hürriyet Yazı İşleri olarak biz de konuştuk. Başlıkla amacın aşıldığı konusunda görüş birliğine vardık. Bu yorumun, tümüyle ilginç bir başlık atmaktan kaynaklandığını belirtmek isteriz.

G.Saray ve Fener'den başka takım yok mu?

Uzun süredir spor yazarlarını ve olayları takip ediyorum. Her TV'de Galatasaray ve Fenerbahçe takımının borazanları çıkıyor; kavga dövüş, seviyesiz tartışmalar. Spor spor olmaktan çıktı, FB partisi ile GS partisi kavgalarına dönüştü. Birileri çıkıp, kutsal ittifaktan bahsediyor. Bir sivri akıllı da çıkıp, Milli Güvenlik Kurulu FB'lidir diye demeç veriyor. Bu tür yazıların daha tarafsız kullanılmasını istiyorum.

Hamdi KALELİOĞLU

Yahudi dosyası çok başarılıydı

Belli başlı tabuların gölgesinde kalmış, hatta hálá Yahudiliğin, Hıristiyanlığın bir mezhebi olduğu sananların yaşadığı bir ülkede, güzel ve doğru araştırmalar yapıldığını görmek çok güzel. Pazar Eki'ndeki araştırmada seçilen insanlar, doğru seçilmişlerdi. Bunu nasıl başardığınızı bilemeyeceğim ama yazı okuyana doğru mesajlar vermektedir. Sizi başarılı araştırmanız için kutluyorum.

Elyo BARON

Alkolü övücü yazılara yer vermemeniz gerekir

18 Mart Pazar ekinizde, viski hakkında bir yazı yayınlandı. Bu yazıda alkollü içki övülmekteydi. İçki, sağlığa, çalışma hayatına ve ekonomiye zararlıdır. İçki tüketiminin azaltılması için gelişmiş ülkeler, sigarayla mücadele ettikleri gibi mücadele etmektedirler. Günlük bir gazetede bu konuda övücü yazılar yazılmamalıdır.

Nebi BİRİNCİ ANKARA

OECD'nin açılımını yanlış yazdınız

17 Mart tarihli sayınızda, OECD için (Kalkınmakta Olan Ülkeler Örgütü) tanımını kullanmışsınız. Çok enteresan.

Mustafa İLHAN

Editör'ün notu:

OECD'nin doğru açılımı: Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü

Okurlarımızdan

KISA... KISA

SİBEL YOLAK Ben de Hürriyet'e yazmak istiyorum.

ÖZHAN YANIÇOĞLU Avrupa Birliği için referandum yapılsın.

MELODİ ERTAP (İzmir) Sinemalara bakabilmek için Ege ilavenizi istiyorum.

ESRA EKİNCİ (İzmir) Gösterimdeki filmleri ana gazetede yayınlayın.

MURAT BALKIR Oktay Ekşi'nin, Ermeniler konusunda Türkiye'yi suçlu ilan eden ülkelerden tazminat talep edelim önerisini destekliyorum.

AHMET GÜRAN Murat Bardakçı günlük yazı yazsın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!