İnönü’ye sürpriz karşılama

Güncelleme Tarihi:

İnönü’ye sürpriz karşılama
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2001 00:00


Faik KAPTAN - Nafiz ALBAYRAK / İSTANBUL
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta CHP'den istifa ettikten sonra Almanya'ya giden ve dün dönen Prof. Dr. Erdal İnönü, Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 500 partili tarafından coşkuyla karşıladı.

Münster Bölgesi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin davetlisi olarak Almanya'ya yaptığı ziyareti tamamlayan Prof. Dr. Erdal İnönü, dün Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda çeşitli illerden gelen bazı eski CHP il başkanları tarafından karşılanan Prof. Dr. İnönü burada, eski CHP İstanbul İl Başkanı ve eski milletvekili Yüksel Çengel ile Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'la bir süre görüştü.

Bu arada İnönü'yü havalimanında karşılamaya gelen yaklaşık 500 kişiden oluşan grup bir süre, ‘İnönü nerede, örgüt orada’ diye tempo tuttu. İnönü, bir gazetecinin, ‘‘Sizi karşılamaya gelen kalabalık dışarıda bekliyor. Düşünceleriniz nedir?’’ sorusunu, ‘‘Bir çıkalım bakalım, ne diyecekler’’ diye yanıtladı.

İnönü, ‘‘Vatandaşım, izin vermiyorum’’, ‘‘Türkiye halkı size güveniyor’’, ‘‘İstifalar sürecek, İnönü gelecek’’ yazılı dövizler taşıyan grubu selamladıktan sonra, bir otomobille Atatürk Havalimanı'ndan ayrılarak Anadoluhisarı'ndaki evine gitti.

Öte yandan İnönü'yü karşılamaya gelen bazı eski CHP il başkanları gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye'nin sosyal demokrasiye, emeğe, özgürlüğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde bulunulduğunu belirttiler. Başkanlar ortak açıklamalarında, ‘‘Bu ekonomik darboğazda sosyal demokrat bir parti dimdik ayakta kalmalı ve halkın sorunlarına çözüm bulmalı’’ dediler.

Aralarında Kırklareli ve Yalova'nın bulunduğu çeşitli illerden gelen eski CHP il başkanları, İnönü'yü karşılama nedenlerinin de çok değer verdikleri eski genel başkanlarına ‘‘sevgi-saygı tezahürü’’ olduğunu belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!