YÖK'ten kapatmaya ilk adım Fatih Üniversitesi'ne öğrenci alınmayacak

Güncelleme Tarihi:

YÖKten kapatmaya ilk adım Fatih Üniversitesine öğrenci alınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2001 00:00


Haberin Devamı

YÖK, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla tanınan ve türban yasağına uymamakta ısrar eden Fatih Üniversitesi'ne öğrenci alımı durdurdu. 2001 ÖSS Kılavuzu'ndan çıkarılan Fatih Üniversitesi'ne, ‘‘Köklü değişim yapılmazsa bir yıl içinde eğitim faaliyetlerinin durdurulabileceği’’ ihtarı yapıldı.

YÖK Genel Kurulu, dün YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz başkanlığında yaptığı toplantıda, Fatih Üniversitesi hakkında hazırlanan fezlekeyi görüştü. Genel Kurul, ‘oybirliğiyle’ alındığı kararları, ‘muhtıra’ gibi bir duyuruyla açıkladı.

Duyuruda, ‘gerek kurum içinde gerekse dışında öğrencilere laiklik karşıtı bir yaşam tarzının telkin edildiği,bu yönde olanaklar sağlandığının tespit edildiği’nin altı çizilerek, Fatih Üniversitesi'nin, ‘‘Mevzuat aykırılıkları giderilmediği takdirde, Atatürk ilke ve devrimlerine tamamen aykırı nitelikte bir kuruma dönüşeceği kanatine varıldığı’’ bildirildi. Duyuru metninde, kararlar şöyle sıralandı:

1- Fatih Üniversitesi Rektörlüğü'nün bu hususların düzeltilmesi yolunda uyarılmasına,

2- 2001-2002 öğretim yılı için bu üniversiteye öğrenci yerleştirmesi yapılmamasına,

3- Bu kararı takip eden bir yıl içerisinde yukarıda belirlenen hususların köklü bir şekilde düzeltilemediğinin tespit edilmesi halinde 2547 sayılı YÖK Yasası'nın ek 11. maddesi ve Vakıf Yüksek Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 22. maddesi uyarınca üniversitenin faaliyetinin durdurulacağının bildirilmesine karar verildi.

ÜNİVERSİTE: YARGIYA GİDECEĞİZ

Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Şerif Ali Tekalan YÖK'ün aldığı kararı, 'subjektif' diye niteledi. Tekalan, ‘‘Böyle bir kararın resmi kurumdan çıktığına inanmıyorum. Yargıya başvuracağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!