Şişli'nin Pierre Cardin'li muhtarları

Güncelleme Tarihi:

Şişlinin Pierre Cardinli muhtarları
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2001 00:00


Ayda KAYAR
Haberin Devamı

Temizlik işçilerinin kıyafetini Mudo'dan temin eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, muhtarları da Pierre Cardin'den giydirdi. Gri pantolon lacivert ceketten oluşan kıyafetleriyle ‘olimpiyat kafilesi’ni andıran ve aralarında 3 kadının da bulunduğu Şişli'nin 28 muhtarı, önceki gün Sarıgül ve Belediye Başkan Yardımcısı Vasken Barın'la birlikte Hürriyet Gazetesi'ni ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'le görüştü.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Hürriyet’e yaptığı ziyarette, muhtarların demokrasinin ilk basamağı olduğunu belirterek, ‘‘Muhtarların aktif hale gelmesi bir çok toplumsal sorunun çözümünü sağlayacaktır’’ dedi. Muhtarların halk arasında itibar kazanmak için çalıştıklarını vurgulayan Sarıgül, ‘‘Tüm muhtarlıklarımızı bilgisayarla donattık ve bunları kullanmak için maaşı tarafımızdan ödenen birer kişi görevlendirdik. Biz muhtarlarımızla birlikte ‘Şişli'nin milli takımı'yız. Kazanan takım olacağız’’ diye konuştu.

İLK TESCİL MAKAMI

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de muhtarlıkların ilk tescil makamı ve apartman yönetimlerinden sonra demokrasinin ilk adımı olduklarını söyledi. Muhtarların mevkilerinin öneminden önce, sempatik yanlarıyla dikkat çektiklerini belirten Özkök, şunları söyledi:

‘‘Ben İzmir'in Kahramanlar Mahallesi'nde doğdum. Muhtarlığın önemini burada öğrendim. Küçüklüğümde var olan partilerin ocak-bucak teşkilatları da o zaman çok önemliydi. Bunları hálá hatırlıyorum. Muhtarların, terörün önlenmesinden, gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenerek sosyal yardımların örgütlenmesine kadar uzanan çok önemli görevleri var.’’

Kentlerin estetiğinin önemini de anlatan Özkök, insanların da giyim-kuşam ve temizliklerinin çok önemli olduğunu söyledi. Özkök, tek tip giyinen Şişli muhtarlarını ‘olimpiyat kafilesi'ne benzetti.

HİZMET İÇİN DOĞMUŞ

Şişli Merkez Mahallesi'nin 32 yıllık muhtarı Yaşar Doğu da Mustafa Sarıgül'e ‘Seni anan benim için doğurmuş' şarkısından esinlenerek, ‘Seni anan hizmet için doğurmuş’’ dedi ve Sarıgül'ün muhtarlara çalışma şevki verdiğini söyledi. 1941-1978 yılları arasında edebiyat öğretmenliği yaptıktan sonra 12 yıldır Kaptanpaşa Mahallesi'nin muhtarlığını üstlenen 82 yaşındaki Necmiye Çelikbaş da Sarıgül gibi Atatürkçü bir başkanla çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Şişlililerin ‘Necmiye abla'Çelikbaş, ‘‘Sarıgül'ün hizmetleri sayesinde mahallemiz şenlendi. 6 sokağımız, 3 parkımız, 1 kütüphanemiz ve 2 basketbol sahamız var. Ne mutlu bana’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!