MGK'ya rapor: Hizbullah öldürdü

Güncelleme Tarihi:

MGKya rapor: Hizbullah öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

MGK'ya sunulan irticai faaliyetlerle ilgili bir raporda, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polisin şehit edildiği suikastı, Hizbullah terör örgütünün gerçekleştirdiği belirtildi. Rapora göre suikasta 20 dinci terörist katıldı.

Geçen hafta toplanan MGK'da ‘İrtica Raporu’ görüşüldü. İrticai örgütlerin son durumunu içeren raporda Hizbullah terörüyle ilgili şu bilgiler yer aldı:

Hizbullah terör örgütü toparlanmak ve liderlerinin intikamını almak amacıyla 24 Ocak'ta Diyarbakır İl Emniyet Müdürü'ne yönelik eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde uzun namlulu otomatik silahlar kullanıldı.

Eyleme 20 terörist katıldı.

Diyarbakır suikastında kullanılan silahların daha önce de 5 adam öldürme ve 6 yaralama olayında kullanıldığı belirlendi.

Eylemin il merkezi ve köylerdeki teröristlerce ortaklaşa gerçekleştirildiği saptandı.

Son operasyonlardan sonra, ele geçirilen Hizbullah terör örgütüne mensup terörist sayısı 332'ye ulaştı.

İrtica raporunda ‘Milli Görüş Grubu’na yönelik bilgiler de ele alındı. Raporda, ‘‘Alman hükümetinin, İslami sermayeyi kendi ülkesine çekebilmek amacıyla, Deutsche Bank bünyesinde İslamische Fon kurduğu, ancak buna bekledikleri ilginin gösterilmediği’’ de vurgulandı.

Alman hükümetinin, beklenen ilginin gösterilmemesi üzerine, İslami şirket yöneticileriyle toplantı yaparak, ‘‘Yurt dışı para transferinin devamı halinde, bu şirketlere vergi kaçakçılığı yaptırımları uygulanacak’’ diye uyarıldığı bildirildi.

Raporda tarikatlar da ele alındı. Fethullah Gülen'in, devlet memuru olan mensuplarına, 2001 yılı Tasarrufu Teşvik Fonu nema ödemelerini cemaate bağışlama emri verdiği bildirildi. Ayrıca, 2001 yılı içinde hiçbir il ve ilçede dersane açılmaması, ideolojik faaliyetleri bulunmayan dersanelere ortak olunması, bu dersanelerde cemaat mensubu öğretmenlerin görevlendirilmesi kararının alındığı belirtildi.

Raporda Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Mart ayı içinde Türk-Afghan International Univercity adıyla bir üniversite açılacağı bilgisi de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!