Otellere uyarı

Güncelleme Tarihi:

Otellere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2001 00:00


Salih UÇAR /DHA
Haberin Devamı

Çifte rezervasyonun ülkenin imajını bozduğunu belirten Turizm Bakanı Mumcu, ‘‘Bu depremden daha tehlikeli. Yapanlar cezasına katlanır’’ dedi.

TURİZM Bakanı Erkan Mumcu, yüzde 200'e ulaşan rezervasyonları, sezon başlangıcında Hürriyet Akdeniz'e değerlendirdi. Çifte rezervasyon konusuna dikkat çeken Bakan Mumcu, turizm birlikleri, turizm il müdürlükleri ve işletmelere yazı gönderdiğini ve çifte rezervasyon yapanlara otel kapatmalara varan cezalar uygulayacağını açıkladı.

TÜKETİCİ HAKLARI

Çifte rezervasyon konusunda bu yıl işi sıkı tutacaklarını ifade eden Turizm Bakanı, bugüne kadar yaşanmış büyük bir sorun olmadığını ancak önlem aldıklarını söyledi. Mumcu, ‘‘Çifte rezervasyon, tüketici haklarının korunmaması anlamına gelir. Böyle bir durumla karşılaşırsak, o işletmeye tüketicinin uğradığı zararı karşılattırırız’’ dedi.

DEPREMDEN TEHLİKELİ

Çifte rezervasyonun ülke imajını zedeleyeceğini belirten Erkan Mumcu, şunları söyledi: ‘‘Turizmde en tehlikeli olay olarak görüyorum. Bunun faturası çok ağır olur. Satışlar ve rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Bunu bozmalarına izin vermeyiz. Rakipledrimiz bunu aleyhimizde kullanabilir. Oradan doğacak zararı telafi edemeyiz. Depremden daha tehlikeli.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!