Okullara uyarı: Tavsiyesiz kitap okutmayın

Güncelleme Tarihi:

Okullara uyarı: Tavsiyesiz kitap okutmayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2001 00:00


Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, tavsiyesi iptal edilen ve uygunluk kararı olmayan eğitim araçlarının, okullarda kullanılmaması uyarısında bulundu.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, 1990-2000 yılları arasında tavsiyesi uygun bulunan eğitim araçlarını gözden geçirerek, yıllara göre liste yaptı. Listeler kitap haline getirilerek, okullara gönderildi.

Mumcu'nun kitabından da yararlanıldı

Tavsiyesi iptal edilen kitaplar incelenirken, öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun ''Rabıta'' isimli kitabından da yararlanıldığı bildirildi. Mumcu'nun söz konusu kitabının 192. ve 193. sayfalarında, dini içerikli yayınlardan söz ediliyor.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın iptal ettiği eğitim araçlarının sayısının 300'ü aştığı kaydedildi. Tavsiyesi iptal edilenlerin çoğunluğu dini yayınlardan oluşuyor. Bunların içinde, Fethullah Gülen'in ''Abdulfettah Şahin'' takma ismiyle yazdığı, aralarında ''İlim ve Bilim'', ''Kırık Mızrak'', ''Asrın Getirdiği Tereddütler'', ''Ölçü ve Yoldaki Işıklar'', ''Buhranlar Anaforunda İnsan'' isimli kitaplarının da yer aldığı yayınlar ile Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bazı yayınları da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!