Banliyö treni ile mavi tren çarpıştı: 6 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Banliyö treni ile mavi tren çarpıştı: 6 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2001 00:00


Sincan'a 7 kilometre mesafede bulunan Osmaniye köyünün Öziçi mevkiinde meydana gelen tren kazasında 6 kişi yaralandı. Kaza dolayısıyla Ankara-Polatlı demiryolu ulaşıma kapandı.

Polatlı'dan Ankara'ya gitmekte olan 11652 sefer sayılı banliyö treni sabah saat 08.00 sıralarında, İzmir'den Ankara'ya gitmekte olan 11128 sefer sayılı mavi trene arkadan çarptı.

6 kişinin yaralandığı kazaya karışan iki trende yaklaşık 400 yolcu bulunduğu belirtildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaza sonrasında olay yerine gelen TCDD Ankara 2. Bölge Müdürü Osman Ulusan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kazanın kural ihlali nedeniyle meydana geldiğini bildirerek, ''Hangi trenin kural ihlal ettiğini araştırıyoruz'' dedi.

Ulusan, kaza sonrasında mavi trenin makinistleri Hasan Büyükakçe ve Murat Kulak ile henüz isimleri belirlenemeyen banliyö treninin makinistlerinin açığa alındığını kaydetti.

Bu tür kazaların çok sık meydana gelmediğini belirten Ulusan, vatandaşlardan demiryollarına olan güvenlerini sarsmamaları gerektiğini söyledi.

Ulusan, kaza sonrasında ulaşıma kapatılan demiryolun saat 12.00 sıralarında açılabileceğini bildirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!