Hortum Süleyman: Travestileri dövmedim

Güncelleme Tarihi:

Hortum Süleyman: Travestileri dövmedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2001 00:00


Travestileri hortumla dövdüğü için 'Hortum Süleyman' lakabıyla anılan başkomiser Süleyman Ulusoy, hakkındaki suçlamaları reddetti. Ulusoy, gözaltındaki travestileri döverken çekilen ve televizyon kanallarında yayımlanan görüntülerdeki kişinin de kendisi olmadığını iddia etti.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli olduğu dönemde 8 travestiye kötü muamelede bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan Başkomiser Süleyman Ulusoy'un yargılanmasına Beyoğlu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Süleyman Ulusoy sorgusunda, HABITAT Toplantısı nedeniyle olay tarihinde Beyoğlu'nda çok geniş güvenlik önlemleri almak zorunda olduklarını belirterek, bu dönemde yabancı konukların rahatsız edilmemesi için bazı travestilerin gözaltına alındığını vurguladı.

Gözaltına alınan kişilere kötü muamelede bulunmadığını bildiren Ulusoy, televizyonlarda yayınlanan görüntülerdeki kişinin de kendisi olmadığını söyledi. Mahkeme, delillerin toplanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Öte yandan Ulusoy'un avukatı Ahmet Ülger, yeterli delil olmadığı için davanın zaman aşımına uğrayacağını savundu. Ülger bu nedenle af yasasından yararlanmaya da gerek kalmayacağını söyledi.

Duruşma için gelen travestiler tartaklandı

Bu arada, adliye binası önünde bekleyen travestiler de tepki gördü. Adliyede bulunan bazı kişiler, travestilerden bazılarını tartakladıü.

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Başkomiser Süleyman Ulusoy'un, 1996-97 yıllarında görevli bulunduğu Beyoğlu ilçesinde, gözaltına alınan travestilere kötü muamelede bulunduğu gerekçesiyle, TCK.'nın 245. maddesi uyarınca 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

9 müştekinin olduğu belirtilen iddianamede, ancak Demet Demir ve Melike Demir adlı kişilerin aynı olduğunun ortaya çıkması üzerine Başkomiser Süleyman Ulusoy hakkındaki bu ceza isteminin 8 kez uygulanması öngörülüyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!