Bölücüyle AB'nin istekleri örtüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Bölücüyle ABnin istekleri örtüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2001 00:00

Haberin Devamı

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nahit Şenoğul Türkiye'nin AB adaylığının açıklanmasının ardından Türk milleti olarak hepimizin çok sevindiğini belirterek ‘‘Ama bizden daha çok, Yunanistan sevindi. Kıbrıslı Rumlar sevindi. Bölücü terör örgütü sevindi. Laik Cumhuriyeti yıkmak isteyenler sevindi. Belki de en çok Diyarbakır'a büyükelçi seçmeye giden bayan Cladia Roth sevindi’’ dedi.

Harp Akademileri Komutanlığı tarafından düzenlenen ‘‘AGSK (Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği), ‘Avrupa Birliği ve NATO İlişkilerinin Geleceği, Türkiye'ye Etkileri' konulu sempozyumun kapanış konuşması yapan Org. Nahit Şenoğul, AB konusunda dün de mesajlarını sürdürdü. Org. Şenoğul, konuşmasında şunları söyledi:

‘‘Çağdaş uygarlığa ulaşmak için Türkiye, Avrupa Birliği'ne girmek mecburiyetindedir. Ancak, Avrupa Birliğine girerken üniter yapımızın ve ulus devletimizin zarar görmesinden kaygı duymaktayız. Bu kaygılarımızı dile getiriyoruz. Türkiye'nin, AB'ye aday olmasını desteklemek üzere, bölücü terör örgütü yandaşları Avrupa kentlerinde gösteri yapmışlar. Bu eylemi mantıkla bağdaştırabiliyor musunuz ? Bölücü terör örgütünün istekleri ile Avrupa Birliği'nin bizden istekleri birbiriyle örtüşmektedir. Eğer AB'nin isteklerini aynen kabul edersek, Türkiye irtica ve bölücülük sorunlarıyla uğraşmaktan başka hiçbir iş yapamaz hale gelecektir’’ dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin Akdeniz'deki nefes borusu olduğunu belirten Org. Şenoğul, ‘‘Türkiye dünyada tek başına kalsa dahi bu nefes borusunun sıkılmasına müsaade etmeyecektir. Türkiye'nin üniter yapısı ve ulus devleti ülkemizin AB'ye girmesine mani değildir. Avrupalı dostlarımız yine de ısrar ederlerse, bu kez onlara 'çağdaş uygarlık demek, sadece Avrupa demek değildir' diyebilmeliyiz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!