Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Power Gold

Çeşitli Sanatçılar/ (Sony)

Power Gold zaman makinesine inananların, boş şeylere inanmadıklarını kanıtlayacak nitelikte bir albüm. Albümü dinlemeye başladığınız andan itibaren 1980'li yıllara ışınlanıyor ve orada bir müddet (toplam süreyi veremiyorum, kusura bakmayın) vakit geçiriyorsunuz. Kabakulak ve silah arkadaşlarının müzik dinledikleri alette yaklaşık bir haftadır James Brown'ın ‘‘best-of’’uyla dönüşümlü olarak (yorulmasınlar diye iki vardiya yaptık diyeceğim, kötü espri olacak) çalan albümde kalbimizde yaşattığımız pek çok güzel şarkı var. Arada bir ‘‘Take My Breath Away’’ ve ‘‘Conga’’ tehlikesi geçiriyorsunuz ama o kadarı da olur...

WHAT’S UP

Çeşitli Sanatçılar / (PolyGram)

Türkiye'de son dönemde en çok satan yabancı müzik albümleri, şöyle sıralanıyor; ‘‘What's Up 1-2-3-4..’’ Rahatça akılda tutulabilecek bir liste yani. Albümlerin ortak özelliği, hit dans parçalarından oluşmaları. Merkezi sinir sisteminde ağır tahribat yaratmayacak şarkıların ağırlıkta olduğu albüme, yaz mevsiminde -şimdilik uzakta gözüküyor ama umudunuzu kaybetmeyin- yurt sathına yayılmış kulüp, bar ve diskoteklerde rastlayabilirsiniz. Vazife icabı çeşitli zorluklara göğüs germeye alıştığımız için dans şarkılarını da dinledik haliyle. Albümde bir hata yok, hatta gayet iyi. Yaz mevsiminin kimi zaman anlamsız gözüken coşkusuna uygun, iyi bir derleme. Kabakulak'ı bozmadı, sizi de bozmaz.

MODERN TALKING

Back For Good / (BMG)

Talihin bir cilvesi işte. Tam unutmayı başarmışken Modern Talking dönüş kararı aldı. Arkadaşlarla ilgili rahatsızlığım 1980'lerden kalma. İnsanı çaresiz bırakan şarkılarıyla, bir döneme damgasını vuran topluluk, ‘‘euro-trash’’in de fikir babası kabul ediliyor. O dönemi yaşayanların hepsi umutsuzca izlerinden kaçmaya çalıştıkları Brother Louie, Cheri Cheri Lady, Atlantis Is Calling, Lady Lai, ve tabii You're My Heart You're My Soul gibi şarkıları hatırlayacaklar. Moder Talking'in ‘‘Back For Good’’ gibi talihsiz bir adla (bir daha asla gitmeyecek şekilde dönüyorlar yani, ben de üzgünüm) çıkan albümü eski hitlerinin hem yenilenmiş hallerini, hem orijinal hallerini içeriyor. Dört tane de yeni şarkı var. Hepinize sabır diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!