AVUKATINIZ DİYOR Kİ

Güncelleme Tarihi:

AVUKATINIZ DİYOR Kİ
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2001 00:00

Haberin Devamı

Trafik kazası tazminatı

SORU : 2000 Yılı Temmuz ayı içerisinde kullanmakta olduğum araç ile trafik kazası yaptım. Tutulan kaza raporuna göre karşı taraf 6/8 oranında kusurlu bulundu. Bu kazada hem aracım hasar gördü hem de ben 15 gün rapor aldım. Zararımın tazmini için ne yapabilirim? (Hüseyin Demir)

CEVAP: Trafik kazası vb. haksız fiillerden doğan her türlü zararınızın tazmini için kusurlu tarafa karşı tazminat davası açabilirsiniz. Burada gerek trafik kazası tespit tutanağında ve gerekse açılan ceza davasında belirlenecek kusur oranına göre karşı tarafa uğramış olduğunuz maddi ve manevi zararların karşılanması için tazminat davası açabilirsiniz.

CMUK’tan doğan haklar

SORU : Herhangi bir suçtan dolayı karakola gittiğim zaman ne gibi haklarım var? (Mahmut Eren)

CEVAP: Sanıkların ve şüphelilerin haklarını korumak amacıyla Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nda bir kısım değişiklikler yapılmıştır. Halkımız arasında CMUK olarak adlandırılan bu uygulamada herkes gözaltına alındığı andan itibaren hazırlık soruşturmasının her aşamasında yanında avukat bulundurmak hakkına sahiptir. Eğer avukatınız yoksa talebiniz üzerine ilgili makam, görevli avukatlardan birinin yanınızda bulunmasını sağlamak zorundadır. Bu uygulama ücretsizdir. Burada ifadeniz alınırken yanınınızda avukatın bulunmasını istemek hakkına sahipsiniz. Avukat olmadan ifade vermeyebilir ve susma hakkınızı kullanabilirsiniz. Unutmayın ki hazırlık aşamasında vermiş olduğunuz ifadeleriniz sizin açınızdan yargılama safhasında aleyhinize telafisi güç durumların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu sizin yasal hakkınızdır. Size de hiçbir maddi külfet yüklemeden haklarınızın korunması amaçlanmıştır. İleride köşemizde CMUK uygulamaları ve CMUK'tan doğan haklarınız konusunda daha ayrıntılı ve kapsamlı bilgi vereceğiz.

Adli yardım

SORU :Kocamı trafik kazasında kaybettim. Açılan kamu davasını kendim takip edemiyorum. Maddi durumum çok kötü. Çocuklarımın ve evimin geçimini bile çok zor sağlıyorum. Avukat tutacak param yok, ne yapabilirim? (Alev Köksal)

CEVAP: Kocamı trafik kazasında kaybettim. Açılan kamu davasını kendim takip edemiyorum. Maddi durumum çok kötü. Çocuklarımın ve evimin geçimini bile çok zor sağlıyorum. Avukat tutacak param yok, ne yapabilirim?

Haberin Devamı

Tel-Faks: 0-242-340 35 24

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!