Çocuğumun nesi var

Güncelleme Tarihi:

Çocuğumun nesi var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2001 00:00

Haberin Devamı

Anne-baba olmak

DÜNYANIN en zor, ancak o kadar da zevkli ve özverili mesleği anne-baba olmaktır. Ruh sağlığı güçlü yetişen bir gençlik, başarılı ve mutlu bir toplumu da beraberinde getirir. Bu nedenle evde anne baba olarak yapabileceğimiz özverilerin tekrar gözden geçirilmesi, kendi davranışlarımızın ve geleneksel doğrularımızın yeniden değerlendirilmesi, gerek sizin gerekse çocuklarımızın sürekli gelişimini sağlayacaktır.

Çocuklarınızdaki güvensizlik, ergenlik, iletişim ve arkadaşlık pqroblemleri ile her türlü davranış bozuklukları, her dönemde yaşanması olası problemlerdir. Bu durumlar çocuğunuzu etkilediği gibi bazen sizleri de çıkmaza sürükleyebilir.

HAFTADA BİR GÜN SİZLERLE

Ben Çiğdem Orhan, Hürriyet Akdeniz'de benim için ayrılan köşede haftada bir gün sizlerle birlikte olarak yine sizlerden gelecek sorunları yanıtlayacağım. Çocuklarınızın problemlerini sizlerle paylaşacak, onlara karşı sergileyeceğiniz doğru hareket ve yaklaşımlar konusunda önerilerde bulunacağım. Kendimi sizlere kısaca tanıtmak istiyorum.

1968 yılında Ankara'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Ankara Aydınlıkevler'de tamamladım. 1986 yılında girdiğim Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldum ve öğretmenliğe başladım. İlk olarak Sincan Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı'ndan sonra Ankara Aydınlıkevler İlköğretim Okulu'na atandım. Bu okuldaki ilk rehberlik servisinin kuruluşu ve tanıtımında görev yaptım. Uzun süredir de Akdeniz Koleji'nde Rehber Öğretmen olarak görev yapmaktayım. Çocuklarınızla ilgili sorunlara bilgi ve deneyimlerimin yettiğince danışmanlık yapmak beni çok mutlu edecek. ‘‘Sağlam bir iletişimin temeli, kayıtsız şartsız SEVGİ'dir’’ görüşüyle sizlerle her hafta burada buluşmak ümidiyle...

Haberin Devamı

Çiğdem ORHAN

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!