2000 böyle geçti

Güncelleme Tarihi:

2000 böyle geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00

Hazırlayan Salih UÇAR
Haberin Devamı

2000'in son yarısında da kent yaşamına damgasını vuran olaylar yaşandı. Ağustos’ta 18yıl sonra 18 gün süren grevde anlaşma sağlandı

Turizm dünyası geçen yılı büyük kazançla geçirdi. Antalya'ya gelen 3 milyonuncu turist çiçekle karşılandı

17 AĞUSTOS-18 YIL SONRA GREV

Belediye-İş Sendikası ile yönetim arasında yapılan görüşmelerinde Büyükşehir, Kepez ve Konyaaltı'nda anlaşma sağlandı. Muratpaşa Belediyesi ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Sendika, ise 'Grev' kararı aldı. Böylelikle Antalya tarihinde 18 yıl aradan sonra ilk kez grev yapıldı ve grev 18 gün sürdü.

31 AĞUSTOS-AKUT EKİBİ KAZA YAPTI

Olympos'ta mahsur kalan amatör dağcı Aycan Kazak'ı kurtaran AKUT ekibi, dönüşte kaza geçirdi. İçinde Yılmaz Sevgül, Özlem Kahriman, Alkan Uğurlu ve Kutay Atmaca'nın bulunduğu cip Adrasan-Kumluca yolunda 65 metrelik uçuruma yuvarlandı. Yaralanan AKUT üyeleri, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

14 EYLÜL-TARİH YAZDIK

Antalyaspor, UEFA Kupası'ndaki ilk rakibi Kapaz'ı 2-0 ve 5-0'lık skorlarla yenerek birinci tura yükseldi. Birinci turda Almanya'nın dünyaca ünlü takımı Werder Bremen ile eşleşen Antalyaspor, şimdiye kadar hiç bir Türk takımının yenemediği rakibini ilk maçta 2-0'lık skorla dize getirip Türk futbol tarihine geçti.

OSCAR'LAR DAĞITILDI

Yeşilçam'ın Oscar'ı olarak nitelendirilen Altın Portakal sinema ödülleri 37'nci kez dağıtıldı. 1-5 Ekim tarihleri arasında yapılan festival, Aspendos Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Filler ve çimen isimli film 6, Güle Güle ve Melekler Evi isimli filmler de 4'er ödül kazandı. Sanem Çelik, en iyi kadın oyuncu seçildi.

17 EYLÜL-ELMALI'YI SEL ALDI

Elmalı'da iki gece önce başlayan yağmur sonucu oluşan sel hayatı felç etti. 150'ye yakın evi su basarken, sel sularına kapılan üç kişi yaralı kurtarıldı. İlçeye bağlı 4 köyün arazisi sular altında kaldı. Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, zararın 3 trilyon lira olduğunu açıkladı. Selden sonra ilçenin yüzde 80'i çamur, taş ve moloz altında kaldı.

İNSANLIK AYIBI

Isparta'nın Senir Lisesi'ne atanan görme özürlü Felsefe öğretmeni İbrahim Er'in görevden alınması için veliler imza kampanyası açtı. Kör öğretmenin öğrencilere yararlı olamayacağını idia eden velilere en büyük tepkiyi Vali Halil İbrahim Daşöz verdi. ‘‘Asıl kör olan, imza kampanyası başlatanlar’’ diyen Daşöz'ün desteğiyle Er, okulunda kaldı.

3 MİLYONUNCU TURİST

Turizm dünyası, 1999 yılında yaşanan krizin etkilerini 2000 yılında sarmaya çalıştı. İyi geçen sezon, turizmcilerin yüzünü güldürdü. Antalya'ya gelen üç milyonuncu turist, bir Alman ailesi oldu. Frande Stritz, eşi Andreu ve kızı Merit, Havalimanı'nda Vali Ertuğrul Dokuzoğlu tarafından karşılanarak çiçek verildi.

BAŞARILI BAŞKAN VURULDU

Yalvaç'ta üç dönemdir ANAP'tan belediye başkanı seçilen Tekin Bayram, kahvehanede imar toplantısı yaparken, Mevlüt Kacara adındaki vatandaşın silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna üç kurşun alan Bayram, hemen hastaneye kaldırıldı. Bayram'ı hastanede, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz ve akrabası Turizm Bakanı Erkan Mumcu ziyaret etti.

10 EKİM-BİZİM SUSURLUK

Çalkaya Belediye Başkanı Süleyman Yılmaz'ın itiraflarını ele geçiren Hürriyet Akdeniz, yılın talanını ortaya çıkardı. MHP'li başkan Yılmaz, mafya lideri Erkan Karaçayır ve polis şefi Ali Okumuş ile olan kirli ilişkilerini ve talanı tek tek itiraf etti. Çalkaya Dosyası'nda Yılmaz, Okumuş, Karaçayır ve çok sayıda kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

19 KASIM-SUSURLUK ÇANTASI ARANDI

Gaziantep'te ortaya çıkartılan çetenin bir üyesi, Susukluk'ta kaybolan Abdullah Çatlı'nın Bond tipi çantasının kendisinde olduğunu ve Antalya'nın Finike İlçesi'nde bir portakal bahçesine gömdüğünü iddia etti. Polis, Finike-Turunçova karayolu üzerinde söz konusu portakal bahçesini kazdı ancak çanta bulunamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!