2000 böyle geçti

Güncelleme Tarihi:

2000 böyle geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir yılı geride bırakıp yeni bir yıla 'Merhaba' demeye hazırlanıyoruz. 31 Aralık akşamı, 2000'i uğurluyor ve 2001'e 'Hoşgeldin' diyoruz.

Turizm cenneti Antalya’da bir yılı iyisiyle kötüsüyle geride bırakıyor. İşte bir yıl içinde Antalya’da yaşanan bazı olaylar

Türk turizminin başkenti Antalya, bu yılı, iyisiyle kötüsüyle geride bırakıyor. Yıl biterken şöyle bir geriye dönüp zamana yolculuk yapalım istedik...

2 KIZKARDEŞ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu yılın ilk ayında Antalya'da yaşanan vahşet, Türkiye gündemine taşındı. 7 ve 9 yaşındaki iki kardeşin kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülüp cesetlerinin de ormana bıkarılması, hepimizin tüylerini ürpertti. Bir yılını doldurmaya hazırlanan bu olayın failleri ise yakalanamadı.

KATLİAM GİBİ KAZA

Yılın ikinci ayı Şubat'ta ise bir trafik kazası, hafızalarımızda derin izler bırakan o fotoğrafı ortaya çıkardı. Üç otobüsün birbirine girdiği ve 23 vatandaşımızın hayatını kaybettiği kaza, trafik canavarını anlatan en iyi kareydi. Suçlu sürücünün yargılanması ise devam ediyor.

YILIN SÜRPRİZİ

Yılın sürprizi ise Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşandı. Süleyman Demirel'in görev süresi uzatılamayınca yeni isimler arandı. Üç parti Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'i aday gösterince yılın sürprizi çıktı. Emekli olan Ispartalı Baba'nın yerine Afyonlu Sezer geldi.

ÇALKAYA TALANI

Yılın talanı ise Antalya'nın Çalkaya Beldesi'nde ortaya çıktı. Hürriyet Akdeniz'in gündemden düşürmediği olay, ‘‘Bizim Susurluk’’ olarak hafızalara kazındı. Belediye Başkanı Süleyman Yılmaz, polis müdürü Ali Okumuş ve mafya lideri Erkan Karaçayır'ın kirli ilişkileri tek tek ortaya döküldü.

PEHLİVANLAR TİYATROCU OLDU:

Kırkpınar güreşlerinin başpehlivanları, bir tiyatro oyununda rol almayı kabul etti. Aralarında Kırkpınar'ın altın kemerli güreşçisi Ahmet Taşçı ve Cengiz Elbeye'nin de bulunduğu güreşçiler, Paris'te sahnelenecek ve Kırkpınar güreşlerinin öyküsünün anlatıldığı tiyatro oyunu için hazırlıklara başladı. Pehlivanlar, Mayıs ve Ağustos ayında Antalya'da iki dönem kampa girdi.

HAMZAOĞLU'NU KAYBETTİK: Türk Sineması'nın unutulmaz oyuncusu Hayati Hamzaoğlu, hayata gözlerini yumdu. Hamzaoğlu,Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

VAHŞET ÇÖZÜLEMEDİ:

Antalya, tarihinin en dehşet verici cinayet ve tecavüz olayı ile sarsıldı. Bir hafta önce okula giderken kaybolan 7 ve 9 yaşlarındaki Esra ve Berivan Aydın kardeşler, ormanlık alanda tecavüz edildikten sonra vahşice öldürülmüş olarak bulundu.

SABIKALI ARKADAŞ

Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un sınıf arkadaşı Dr. Lütfi çakıcı, Antalya Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı. Yalova Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı sırada evrakta tahrifat yapmaktan 6 ay hapis cezası alan ve bu cezası paraya çevrilen Çakıcı'nın Antalya'da göreve başlaması olay oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!