GeriSeyahat Yoga huzur veriyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yoga huzur veriyor

Yoga huzur veriyor

İnsanların günlük sıkıntılardan kurtulması için 5 dakika yeterli

YOGA çok uzun yıllardır bilinen bir vücut dinlendirme yöntemidir. Yoga yapanlar vücudun kuyruk sokumu kısmında bulunan bir enerji topu olduğuna inanırlar. Yoga ile bu enerjiyi içlerinden çıkartan insanlar özellikle günümüzde stresten yoga yaparak kurtulmaya çalışıyor.

ÜCRETSİZ DERSLER

Antalya'da yoga öğretisinin insanlara gösteren merkezlerden birisi de Sağlıklı Yaşam Derneği. Atatürk Stadyumu'nun arkasında bulunan merkezde Sahaja Yoga dersleri verildiğini söyleyen dernek başkanı Fatoş Berberoğlu, haftanın belirli günlerinde verilen derslerin ücretsiz olduğunu söyledi.

HOŞ TÜTSÜ KOKUSU

Yoga yapılan binaya girdiğinizde, burnunuza hoş bir tütsü kokusu geliyor. Derslerin verildiği oda, yer minderleriyle döşenmiş. Sahaja Yoga'nın mimarı olarak bilinen Shrı Mataja Nırmala Devı'nin çiçeklerle süslenmiş büyük bir fotoğrafı yer alıyor duvarda...

HAFTADA 3 GÜN

Dünya'nın 90 ülkesinde şubeleri bulunan Sağlık Yaşam Derneği'nde pazartesi ve perşembe günleri 12.00 ve 18.30'da Cumartesi günü ise sadece 12.00'de yoga dersleri veriliyor. İnsanının sıkıntılarından uzaklaşması için günde sadece 5 dakika yoga yapmasının yeterli olduğu belirtildi.

MİNDERDE DERS

FatoŞ Berberoğlu yoganın insan üzerindeki etkilerini, Charlı Çakra adı verilen şekil üzerinde anlatıyor. Bu sırada odada hoş bir tütsü kokusu geliyor. (üstte) Sağlıklı Yaşam Derneği binasında verilen yoga dersleri, her yaş grubundan Antalyalı tarafından büyük ilgi görüyor. Yer minderleriyle döşenen odada, yoga hareketleri topluca yapılıyor.

False