GeriSeyahat Tatilde nereye gidelim ?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatilde nereye gidelim ?

Tatilde nereye gidelim ?

Bir günde 4 mevsim

TÜRKİYE 2001 yılına uzun bir tatille giriyor. Bu 10 günlük tatilde dört mevsimi birarada yaşamak isteyenlerin tercih etmesi gereken tek yer Antalya.

Düşünün bir kere...

Soğuk bir kentte yaşıyorsunuz, 10 günlük tatili kar ve soğuk havanın etkili olmadığı bir yerde değerlendirmek sizin en doğal hakkınız. Ancak, gideceğiniz yer, kışa rağmen size bahar mevsimi yaşatmalı. Sabahın ilk ışıkları odanıza vururken, güneşin tatlı sıcağı yüzünüzü okşamalı. ‘‘Yaşasın tatil !’’ diye yataktan fırlarken, bir yandan da dolu dolu geçecek bir günün programını yapmalısınız. Böyle bir tatil ancak Akdeniz kıyılarında gerçekleşir.

Doğa ve kültür cennetinde keşif yapmayı arzuluyorsanız ve ilk kez böyle bir tatile çıkıyorsanız unutmayın. En iyi rehberiniz ve yol arkadaşınız HÜRRİYET AKDENİZ olacak.

Forest Park

Forest Park, yaşamın temelini oluşturan oksijen ve karbon dengesini sağlayan ve bugün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ‘‘Orman Yağmurları’’nın tanıtılması amacıyla kurulmuş bir park. Burada Akdeniz endemikleri, geyik, keçi heykelleri, yazılar ve çeşitli aktivitelerle Yağmur Ormanları ve doğanın önemi anlatılıyor. Forest Park içinde yer alan restorant ve barlarda bir yandan Yağmur ormanlarını seyrederken bir yandan da hoşça vakit geçirebilirsiniz. Nuh'un Gemisi ise, gerçeğine benzer şekilde inşa edilen ve bire bir boyuttaki yolcularıyla birlikte Country Park ile Forest Park arasında doğal bir geçiş yolu oluşturuyor. Konuklara aşure ikramının da yapıldığı Nuh'un Gemisi'nde evcil hayvanların yüzü çiftliğe, vahşi hayvanların yüzü ise ormana bakıyor.

Doğal kır ortamında keyifli vakit geçirmek isteyenler, Country Park içindeki taş fırınlı restoranı tercih ediyorlar. 50 kişilik cafe de tatilcilerin uğrak yerleri arasında.

Naturland içindeki kır yaşamıyla Contry Park'ta tanışabilirsiniz. Ekolojinin bir yaşam biçimi oluşu burada güçlü bir şekilde vurgulanmakta insan, hayvan, bitki ve toprağın oluşturduğu dengeli yaşam burada gözler önüne seriliyor. Ayrıca organik tarım uygulamalarının da yapıldığı bu parktaki çiftlik hayvanları özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Naturland'ın tüm yiyecekleri buradaki organik tarım alanlarında üretiliyor.

Doğal cennet

Tatilde, güzel havadan yararlanıp, batı bölgesinde bir gezintiye çıkabilirsiniz. Bu gezi için özel arabanız yoksa bile kiralamanız yararlı olur. Konyaaltı Sahili'nden Kemer istikametine giderseniz, Çaltıcak Mevkii'ne ulaştığınızda Akyarlar Mağarası'nı görebilirsiniz. Sarkıt ve dikitlerin yer aldığı bu mağara, yol çalışmaları sırasında ortaya çıkarıldı. Akyarlar Tüneli'nden geçip, bir süre sonra ulaşacağınız Çamdağ Tüneli'nin çıkışında, insanların binlerce yıl önceki mağara yaşamlarına tanık olabilirsiniz. Doğanın etkisiyle büyük bölümü tahribata uğrayan Beldibi Mağarası'nda yer alan duvar resimleri insanlık tarihinin en eski yapıtları arasında yer alıyor. Beldibi'ndeki turistik tesislerin arasından süren yolculuk sizi Kemer'e ulaştırır. Beldibi, Çamyuva ve Tekirova beldeleriyle Antalya bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer, yaz aylarında binlerce turisti ağırlıyor. Tesislerin büyük bölümü kışın da açık.

Naturland & Ecopark

Büyük kentlerin stresli yaşamından birkaç günlüğüne de olsa kaçıp, doğayla başbaşa kalmayı, küçük, büyük hayvanların koşuştuğu bir çiftlikte dinlenmeyi kim istemez?

Düşünün bir kere; sabah kalktığınızda kahvaltıda yiyeceğiniz taze yumurtayı kümesten kendiniz alıyorsunuz. Şayet becerikliyseniz içeceğiniz sütü de inekten kendiniz sağıyorsunuz. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmaya başlayan taş fırından aldığınız sıcak ekmekle, tropik ağaçların altında bir kahvaltıya hazırlanıyorsunuz.

Bu düşü gerçekleştirebilmek için Çamyuva'ya doğru gitmeniz gerekiyor. Türkiye'nin ilk ekoloji kompleksi Naturland'da, doğayla başbaşa bir tatil yapabilirsiniz. Yaz aylarında batılı turistlerin en çok rağbet ettiği turistik tesisler arasında yer alan Naturland; Ecopark & Resort Hotel, Forest Park, Country Park ve Aquarıum Park koplekslerinden oluşuyor.

False