Kadınların korkulu rüyası Deli Oktay

Güncelleme Tarihi:

Kadınların korkulu rüyası Deli Oktay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gazetelerde ‘‘bayandan satılık oto’’ ilanlarının müdavimi. Oto almak için görüştüğü kadınlara tecavüz ettiği, otolarını gasp ettiği gerekçeleriyle annesiyle birlikte yargılanıyor. Hastahaneden deli raporu olduğunu iddia ediyor. Oktay Köksal'ın annesi de ondan bezmiş. ‘‘Oğlum devamlı böyle, vukuatlarından bezdim’’ diyor.

Bayandan satılık oto ilanlarını arayarak randevu aldığı birçok kadına tecavüz edip otomobillerini gasp ettiği iddia edilen Oktay Köksal, ırza geçme ve alıkoyma suçlarından yargılandığı davada, ‘‘Bana ‘Deli Oktay’ derler, zaten raporlarım gelecek bu davadan ceza almayacağım’’ dedi. Büyükçekmece'deki bir ırza geçme olayından yargılanan Köksal'ın, annesi Gülsevim Alnıak (59) ile birlikte, hırsızlık, gasp ve kız kaçırma suçlarından pek çok sabıkası bulunuyor.

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, 15'er yıl ağır hapisleri istenen tutuklu sanıklar Oktay Köksal ile annesi Gülsevim Alnıak yargılandı. Büyükçekmece'de, 19 Ocak 2000'de bir arkadaşı Ziver Volkan Duru vasıtasıyla tanıştığı B.A.'yı (23) kandırarak evine götürdüğü ve boğazına bıçak dayayarak zorla tecavüz ettiği iddia edilen Oktay Köksal,‘‘Bana, 'Deli Oktay' derler. Kolumda on milyarlık Rolex saatim, yüzelli milyarlık da dairem var. Raporlarım zaten gelecek. Bu davadan ceza almayacağım’’ diyor ve ‘‘deliliğinin’’ kendisini ceza almaktan kurtaracağından emin gözüküyor. Daha önce de Adli Tıp Kurumu tarafından kendisine deli raporu verildiğini söyleyen Köksal,‘‘Kabul ediyorum ben doğru bir adam değilim ama, kimseye tecavüz etmedim. Annem suçsuzdur. Mağdur benden para sızdırmak için bunu yapıyor. Kendisine Halkalı'da bir ev verseydim, şikayetçi olmazdı’’ iddiasında. Oğlunun vukuatlarıyla artık uğraşamadığını ileri süren Gülsevim Alnıak da ondan şikayetçi: ‘‘Ben artık 60 yaşındayım. Öğlum devamlı böyle. Ona gezmesi için araba aldım. Bu yakışıklı mı ne, anlayamıyorum. Ancak eve bir sürü süslü, püslü kız getirdi. Ona ‘Böyle davranma’ dedim. Beni boğmaya kalktı. Benden her ay tehditle, ortalama bir milyarın üstünde para alıyor. Ben hastayım. Olaydan haberim yok.’’

Lüks Mercedes'le yakalandı

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Fotoğrafını çeken gazetecilere saldırmaya kalkan Oktay Köksal'a jandarma engel oldu.

Oktay Köksal, 13 Ağustos 2000'de Kilyos'ta tecavüze uğrayan bir kadının şik*ayetiyle yakalanmıştı. Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Bürosu ekiplerinin düzenlediği bir operasyonla Kilyos Turban Otel'de yakalanan Oktay Köksal'ın, bir hafta önce de Beylikdüzü'nde, Türkiye'de sadece 4 tane olduğu belirtilen üstü açık lüks Mercedes'i çaldığı ortaya çıkmıştı. Annesi Gülsevim Alnıak'ın da suçlarına yardımcı olduğu bildirilen Köksal'ı, 6 kadın teşhis etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!