Bunun adı vefa

Güncelleme Tarihi:

Bunun adı vefa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya uğruna mal varlığını kaybeden eski başkan Ulusoy'a borcunu ödemek için, belediye kucak açtı.

DAMGASINI VURDU

Antalya'nın en zenginlerindendi. Binlerce dönüm araziden oluşan çiftlikler, işyerleri ve sinema sahibi idi. Bir dönem Antalya siyasetine damgasını vurdu. Turgut Özal'ın ısrarı üzerine Anavatan Partisi kurucusu oldu.

HALKA KEFİL OLDU

1985 yılında Anavatan Partisi’nden belediye başkanlığına seçildiğinde emekleme dönemindeki Antalya'ya hizmet vermek istiyordu. Belediyeye ve Antalya halkına kefil olan Başkan Ulusoy'un malları birer birer elden çıktı.

ANKARA'YA YERLEŞTİ

Tüm malını, mülkünü belediye uğruna kaybettikten sonra Ankara'ya yerleşen ANAP'ın kurucularından olan eski belediye başkanı Yener Ulusoy, CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin ısrarları sonucu memleketine dönüyor.

LOJMAN VERİLECEK

22 Aralık cuma günü Antalya'ya gelecek olan Ulusoy Ailesi, 3-4 gün lüks bir otelde misafir edilecek. Eski başkan Ulusoy, yaşamının bundan sonraki bölümünü belediyenin tahsis edeceği bir lojmanda geçirecek.

Şeker Bayramı öncesinde tekrar Antalya'ya yerleşecek olan Yener Ulusoy ve eşi, buruk da olsa kendi topraklarında bayram geçirecek.

Teşekkürler Kumbul

Antalya'nın en zenginlerindendi. Manavgat başta olmak üzere pek çok yörede binlerce dönüm araziden oluşan çiftlikler, işyerleri ve sinema sahibi idi...

Bir dönem Antalya siyasetine damgasını vurdu. Turgut Özal'ın ısrarı üzerine ANAP kurucusu oldu. 1985 yılında ANAP'tan belediye başkanlığına seçildiğinde henüz emekleme dönemindeki Antalya'ya hizmet vermek istiyordu. Ancak, belediyenin sağlıklı bir geliri yoktu ve borç içinde yüzüyordu. Kente yapılacak yatırımlar için para gerekiyordu. Başkan Yener Ulusoy, belediyenin pek çok borcuna karşılık ve alınacak krediler için kendi malını, mülkünü ipotek ettirdi. Çığ gibi büyüyen belediyenin borçları ödenemiyordu. Alacaklılar birer birer kapıya dayandı. Belediyeye, dolayısıyla Antalya halkına kefil olan Başkan Ulusoy'un malları birer birer elden çıkmaya başladı.

HAPSE BİLE GİRDİ

Ve, bir gün geldi ki, Ulusoy tek başınaydı. Ne dillere destan mal mülk, ne de etrafında onu bu açmaza sürükleyenler kaldı. Gemiyi önce fareler terkeder misali... Onu asıl kahreden yiten serveti değil, dost sandığı vefasızlar olmuştu. Çareyi, Ankara'ya gitmekte buldu. Ama, alacaklılar peşini bırakmadı. Hapse bile girdi.

NİHAYET HATIRLANDI

‘‘Kaderin cilvesi’’ diyerek Başkent'in buzlu sokaklarında, portakal kokusuna hasret bir yaşamla başbaşa kalan Yener Ulusoy nihayet hatırlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li yönetimi, ANAP'lı eski Başkan Yener Ulusoy'a Antalya halkının vefa borcunu ödemeye hazırlanıyor.

ANTALYA’DALAR

Şeker Bayramı öncesinde Antalya'ya gelmeye ikna edilen Ulusoy Ailesi, yaşamlarının bundan sonraki bölümünü, doğup büyüdükleri, uğruna servetlerini kaybettikleri Antalya'da sürdürecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul'un talimatıyla belediyenin Meltem Mahallesi Basın Sitesi'ndeki lojmanlarından biri Ulusoy Ailesi'ne tahsis edilecek. Şeker Bayramı öncesinde tekrar Antalya'ya yerleşecek olan Yener Ulusoy ve eşi, buruk da olsa kendi topraklarında bayram geçirecek.

Antalya'nın vefası

Bir dönem Antalya siyasetine damgasını vuran ve tüm malını mülkünü belediye uğruna kaybettikten sonra Ankara'ya yerleşen eski belediye başkanlarından Yener Ulusoy, memleketine dönüyor. CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin ısrarlarını kıramayan ANAP kurucusu, eski başkan Ulusoy, yaşamının bundan sonraki bölümünü belediyeye ait lojmanda geçirecek.

SIR GİBİ SAKLIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, eski Başkan Yener Ulusoy için yapacaklarını sır gibi saklıyor. Ancak, Hürriyet Akdeniz, Başkan Kumbul'un, Meltem Mahallesi'ndeki Basın Sitesi'nde bulunan lojmanlardan birini Ulusoy ailesine tahsis edilmesi talimatını verdiğini ortaya çıkardı. Yener Ulusoy ve eşi Şeker Bayramı'nı kendi konutlarında geçirecek.

EVLERİNE TAŞINACAK

22 Aralık günü Antalya'ya gelecek olan Ulusoy Ailesi, 3-4 günlüğüne lüks bir otelde misafir edilecek. Bu süre içinde, onların beğeneceği mobilya ve diğer eşyalar Büyükşehir Belediyesi'nce alınacak, tahsis edilen lojmana yerleştirildikten sonra Ulusoy Ailesi kendi evlerine taşınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!