İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Dr.Nilgün Gedikoğlu
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Yeşil alan ve parka hasret

Gaziosmanpaşa'ya bağlı, Sultançiftliği, Malkoçoğlu Mahallesi, Namık Kemal Caddesi üzerinde oturanlar adına bize faks çeken okurumuz, pek çok eksiği olan mahallelerinde duydukları en büyük eksikliğin yeşil alan ve park olduğunu belirtiyor.

Mahalleli olarak ne çocukların oynayabileceği ne de çıkıp

yürünebilecek bir alanın olmamasından yakınan okurumuz, demir yığınları, çöpler, betonarme bina ve hurdalıktan oluşan manzaranın semt sakinlerini olumsuz etkilediğini anlatıyor. Nefes almak ya da en yakın parka gitmenin çok uzaklara gitmek anlamına geldiğini söyleyen okurumuz, bunun için minibüs ya da otobüslere binmek zorunda kaldıklarını ve beton duvarlar arasında yeşile hasret bir yaşam sürdüklerini belirtiyor.

Parka dönüşsün

Caddenin tamamının tekstil fabrikaları ve gri binalarla kaplı olduğunu söyleyen okurumuz, hemen alt cadde olan Mahmutbey yolunda çok büyük, ancak çalılıklarla kaplı büyük bir arazi olduğunu belirtiyor. Buraya yeni bir cami yapıldığını anlatan okurumuz, Mahmutbey Durağı olarak geçen bu alanın araba hurdaları ve kamyon kasalarıyla dolu olduğunu ifade ederek, burasının parka dönüştürülmesini istediklerini bildiriyor.

Yol çok karanlık

BAKIRKÖY

Bakırköy, Zuhuratbaba Van Kulu Sokak'tan arayan bir okurumuz, aylardır sokağın karalık olmasından şikayetçi. Çocukların okul çıkışı karanlıkta kaldıklarını ve hırsızlık vakalarının arttığını bildiren okurumuz bir an önce önlem alınmasını istiyor.

SSK'dan randevu alınamıyor

GÖZTEPE

Bizi arayan okurumuz, Göztepe SSK hastanesinin telefonla randevu sisteminin aksamasından şikayetçi. Randevu için verilen telefon numarasını tuşladıklarında ya meşgul olmasından ya da sistem dışı bırakılması yüzünden bir türlü randevu alamadıklarını anlatan okurumuz, yetkililerin bu konuda önlem almasını istiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Taksi şoförü sarhoş, müşteri yerde

ULUS

Ulus'tan arayan bir okurumuzun anlattıkları inanılır gibi değildi. Trafikte göz göre göre alkol alan, alkollü olmak yüzünden konuşması anlaşılamayan bir taksi şoförü ve bu taksiye binmek talihsizliğine uğrayan eşinin başına gelenler... Okurumuzun eşi 13.12.2000 tarihinde 34 TEV 45 plaka numaralı taksiye biniyor. Saat 16.30 sularında taksiye binen ve Ulus tarafına hareket eden okurumuzun eşi, şoförün konuşmasının anlaşılır olmayışını önce yaşlı olmasına vermiş. Fakat daha sonra aracı bira içerek kullandığını farkedince konuşmasının sarhoşluktan aksadığını fark etmiş.

Okurumuzun eşi şoförü uyarmış ve inmek istediğini belirtmiş. Şoför, müşteri daha inerken aracı hareket ettirdiği için de okurumuzun eşi düşüp büyük tehlike atlatmış. Acaba daha neler duyacağız, neler yaşayacağız yollarda...

Kaldırımlar işgal altında

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler, Talatpaşa Caddesi'nde oturduğunu; caddenin üç gidiş, üç geliş olmak üzere oldukça geniş bir cadde olduğunu belirten bir okurumuz kaldırımların durumundan şikayetçi. Gönderdiği faksta özellikle Yaşam Hastanesi, top sahası ve İncirli tarafında kaldırımların ve yolların sağ birinci, hatta ve bazen ikinci şeridinin oto galerileri, oto yıkama istasyonları tarafından işgal altında olduğunu anlatan okurumuz, belediyenin kaldırımlar için apartman sakinlerinden para toplamasına karşılık yayaların kaldırımlarda güçlükle yürüyecek alan bulduklarını belirtiyor.

Çok küçük dükkana sahip oto galeri sahiplerinin satılık on kadar arabayı kadırıma dizmelerinin neden zabıta tarafından görülmediğini soran okurumuz, yetkililerin bu konuda duyarlılık göstermesini istiyor.

ÖNERİLER

Tramvay sorunsuz gidebilir

EMİNÖNÜ

Geçenlerde Eminönü'ne gitmek için tramvaya binen ve trafik tıkanıklığı yüzünden sorun yaşayan bir okurumuzun şikayetine yer vermiştik. Trafik tıkandığı için tramvayın yolda beklediğini ve güzergah değiştirmek zorunda kaldığını anlatıyordu okurumuz.

Abdullah Mısırlı adlı okurumuz bu haber üzerine bir çözüm önerdi. Tramvayın yolu üzerinde araç bulunması sorun yarattığına ve aslen tramvay yolunda araç seyrinin olmaması gerektiğine göre Çarşıkapı'dan Eminönü istikametine giden araçlar için alternatif yön öneriyordu okurumuz. Yapılacak iş basit: Sultanahmet'ten tramvay yoluna katılım sözkonusu olduğuna göre, araçlar mecburi yön olarak Sahil Yolu'na yönlendirilebilir. Çünkü Sultanahmet Camii'nin arkasında Sahil Yolu'na çıkış var. Eminönü'ne gitmek isteyen araçların tümü, Sahil yolu'na yönlendirilirse tramvay yolunda araç yoğunluğu gibi bir sorun yaşanmayacak...

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!