Arızalı araçların işaretlendirilmesi

Güncelleme Tarihi:

Arızalı araçların işaretlendirilmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Herhangi bir arıza veya trafik kazası sebebiyle, karayolunda kalan araçların kurallara uygun olarak işaretlendirilmesi gerekmektedir. Diğer araç sürücülerinin görebileceği şekilde, 150 metrelik mesafeye yerleştirilmelidir. Aracın ışıklandırılmasının dışında, ön ve arka kısımlarda uygun yerlere kırmızı ışık, yada yansıtıcı yerleştirilmelidir.

Dönemeç veya tepe üstü gibi yerlerdeki arızalanmalarda, ön ve arka kısıma yerleştirilen işaretlerin, 30 metreye yerleştirilmesi gerekmektedir. Ancak diğer araçların 150 metre mesafeden görebilecekleri şekilde olmaldır.

ARIZA DURUMU

Otobüs, kamyon ve çekicilerinde arızalanması, veya uzun süreli konaklamaları durumunda da 150 metreden görülebilecek uygun engel işaretinin konulması gerekir. Eğer araç tehlikeli madde taşıyorsa, aracın başında gözcü olarak bir kişi bulundurulması şarttır.

Bu sayılan acil tedbirler alınana kadar, dörtlü ikaz lambalarının yakılması mecburidir. Aracın arkasına, yada önüne taş konulması, teneke, bidon, lastik yakılması veya yanıcı maddelerin kullanılması tehlikeli ve yasaktır.

Konuk Yazar

Hüseyin Kızık/3. Sınıf Emniyet Müdürü - Trafik Denetleme Şube Müdürü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!