Kamyona yakın takip

Güncelleme Tarihi:

Kamyona yakın takip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Trafik kazası nedenleri arasında ilk sırada yer alan kamyonlar maliye, belediye, karayolları, alkol, radar açısından denetleniyor.

İÇİŞLERİ Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, istatistliklerde trafik kazasına neden olan araçların başında gelen kamyonları sıkı denetime aldı. Genel Müdürlük, Türkiye'nin 8 ayrı bölgesinde kamyonları aynı anda maliye, belediye, karayolları ve trafik açısından denetleyecek. Uygulamaya ilk start Antalya'da verildi ve Antalya-İstanbul karayolunda seyir halinde bulunan ağır yük taşıtları kontroldan geçirildi.

BÜYÜK GÖZALTI

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama Daire Başkanı Kahraman Bağış, yasal sınırların üstünde yük taşıyan kamyonların trafik kazalarına neden olduğunu söyledi. Bağış, ‘‘Bunun önüne geçmek istiyoruz. Özellikle büyük taşıtların kapasitelerine uygun taşıma yapıp yapmadıklarını kontrol edeceğiz. Bu denetimlerde karayolları, belediye ve vergi dairesi kendi açısından işlem yapacak’’ dedi.

SABİT KONTROL YOK

Kahraman Bağış basında ‘‘Polis sabit kontrol yapamayacak’’ şeklindeki yazıların yeraldığını hatırlatılması üzerine de, ‘‘Sabit kontrollerde kontrol şeridinde çok fazla araç durduruluyor. Bu şekilde kontrol yapılmayacak. Seyir halindeki kontroller daha etkin olacak’’ dedi. Ancak Bağış, alkol ve radar kontrollerindeki sabit uygulamaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!