İdamları istendi

Güncelleme Tarihi:

İdamları istendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de 17 yaşındaki İbrahim Işık'ı öldürdükten sonra yakan 4 caniden 3'ü hakkında ölüm cezası istendi. Biri çocuk mahkemesinde yargılanacak

İZMİR - Manisa Karayolu'ndaki ormanlık alanda 5 ay önce meydana gelen olayda, Manisa'da öğrencilerden tehditle ‘‘haraç’’ alan 4 genç, İbrahim Işık'ı da aralarına katmak istedi, ikna edemeyince de öldürmeye karar verdi. E.E. (16), A.K. (16), Y.A. (18) ve M.Ö. (14); İbrahim'i kaçırarak Sabuncubeli'ndeki ormanlık alana götürdü. İddiaya göre, 4 kafadar burada İbrahim'i önce öldüresiye dövdü, sonra da üzerine benzin döküp yaktı. Olay, jandarma kayıtlarına, ‘‘İntihar ya da orman yangını sonucu ölüm’’ diye geçti.

Dedektif gibi iz sürdü

ANCAK, olayın peşini bırakmayan baba Mehmet Işık, dedektif gibi iz sürdü ve oğlunu diri diri yakan 4 gencin kimliklerini belirleyip yakalanmalarını sağladı. Cinayeti itiraf eden sanıklardan Y.A., ‘‘Babama ait otomobille gezerken İbrahim'i gördük. E.E.'nin kız arkadaşına asılıyordu. Zorla otomobile bindirdik ve ormanlık alana gittik. Burada E.E. ile M.Ö., İbrahim'i döve döve bayılttı. Bizi ele vereceğinden korktuk ve öldürmeye karar verdik. M.Ö.'yü onunla bırakıp benzin almaya gittik. Sonra sürükleyerek ağaçlık alana götürdük ve üzerine benzin döküp yaktık’’ dedi. Savcı; E.E., A.K. ve Y.A. hakkında ‘‘idam’’ istedi. 14 yaşındaki M.Ö.'nün ise çocuk mahkemesinde yargılanmasına karar verildi.

İbrahim Işık'ı yakarak öldüren E.E.,(solda üstte) A.K.(solda altta) ve Y.A.(solda), idam cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde; M.Ö.(ortada) ise çocuk mahkemesinde yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!