Ahmet Kaya yarın Paris'te gümülecek

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Kaya yarın Pariste gümülecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fransa'nın başkenti Paris'te dün sabah geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Ahmet Kaya'nın cenazesi, yarın ''Pere-Lachaise'' mezarlığında toprağa verilecek. Aynı mezarlıkta Yılmaz Güney´ın da mezarı bulunuyor.

Sanatçının eşi Gülten Kaya, Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan ile Paris'te düzenlediği basın toplantısında, ''Ahmet Kaya'nın en büyük özlemi Türkiye'ye dönmekti. Bu özlem içerisinde onu uğurlayacağız. Ülkesine, Türkiye'ye küsmüştü. Bunun için burada kalması gerekiyor'' dedi.

Gülten Kaya, ''Türkiye'nin radyo-televizyonlarında Kürtçe şarkılarsöylenene kadar mezarının burada kalmasını istediğini'' ifade etti.

Ahmet Kaya'nın ''Yurtseverliğinin hiçbir zaman tartışılmayacağını'' savunan Gülten Kaya, sanatçının ''bu çağa hiç yakışmayan uygulamalara'' maruz kaldığını ileri sürdü.

Ahmet Kaya'nın gerçekte ''özgürlük aşığı vatansever, insan haklarısavunucusu bir sanatçı'' olduğunu söyleyen Gülten Kaya, ''O her zaman Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşımaktan onur duydu, ancak bununla birlikte insanların kültürel kimlikleriyle de tanınması gerektiği fikrini savundu'' diye konuştu.

Gülten Kaya, Fransa'da yaşayıp yaşamayacağına ilişkin soruya yanıtında, kendisinin zaten İstanbul'da yaşadığını ve arasıra Ahmet Kaya'yı görmek için Paris'e geldiğini belirterek, bundan sonra da İstanbul'da yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!