"Devletin başına devlet gelecek"

Güncelleme Tarihi:

Devletin başına devlet gelecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

· Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde salona giren delege ve izleyiciler, kendileri için tribünlerde ayrılan yerlere oturdular.

· Salonun dış cephesini kaplayacak şekilde ''Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik'', ''Bilge lider, dürüst kadro, ilkeli siyaset. Yüzyılla sözleşme'' ve ''Sen doğmana bak güzel gün'' pankartları asıldı. Salonun dışına kongre çalışmalarının izlenmesine olanak sağlamak amacıyla ''dev ekran'' kuruldu.

· Salonun içine tavanı tümüyle kaplayan 52 metre uzunluğunda 21 metre genişliğinde Türk Bayrağı asılırken, salonun zemininde yaklaşık 25 bin karanfille üç hilal oluşturuldu.

· Divan kürsüsünün arkasına Türk Bayrağı ile Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin büyük boy posterleri ile üç hilalli bayrak asıldı. Salonun içinde ayrıca ''5 Kasım 2000 Yüzyılla Sözleşme'', ''Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik'' pankartları yer aldı.

· Salonda yapılan sinevizyon gösterisinde, 12 Eylül 1980 öncesindeki çatışmalarda hayatını kaybedenlerden bazılarının fotoğrafları ve ''O çocuklar öyle mahsun ağlamaya gittiler, biz onları hiç unutmadık''yazısı ekrana yansıtıldı.

· Salon dışında bir grup partili ''Biz Alparslan Türkeş'in askerleriyiz'' sloganları atarak ''tekbir'' getirirken, içeride de ''Devletin başına Devlet gelecek'', ''Başbuğ ölmedi kalbimizde yaşıyor'' şeklinde sloganlar atıldı.

· Kongrede güvenliğin sağlanması amacıyla yaklaşık 2 bin emniyet mensubunun görevlendirildiği öğrenildi.

· MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcısı Devlet Bahçeli, alkışlar ve sloganlar eşliğinde saat 10.30'da kongre salonuna girdi. Atatürk Spor Salonu'na gelişinde MHP'li Bakanlar tarafından karşılanan Bahçeli'nin salona girişi sırasında delege ve izleyiciler tarafından, ''Devletin başına Devlet gelecek'', ''Başbakan Devlet'' sloganları atıldı.

· Kendisi için ayrılan yere geçen Devlet Bahçeli'nin sağında, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, solunda ise Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu oturdu. ''Türkiye Seninle Gurur Duyuyor'' sloganları atılması üzerine, Bahçeli, oturduğu yerden kalkarak, bozkurt işareti ile partilileri selamladı.

· Kongrede, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin salondaki yerini almasının ardından, Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin açılış konuşması yaptı.

· Çetin, konuşmasına, Ulu Önder Atatürk, ''Türk milliyetçiliğinin siyasi organizasyonunun kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş'', ''dava şehitleri'' ve ''can dostumuz'' diye nitelendirdiği Azerbaycan eski Devlet Başkanı Ebulfeyz Elçibey'e Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

· Türk milliyetçiliğinin, Türkleri, ilim ve çağdaşlığın üzerine çıkarma anlamına geldiğini belirten Çetin, Türklerin ilerlemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Çetin, gerçekleştirdikleri kongrenin, ''birilerinin zannettiği gibi ülkenin birlik ve dirliğini bozacak magazinvari haberlerle sulandırılacak bir kongre olmayacağını'' ifade ederek, kongrenin, milliyetçilerin ''dimdik ayakta durduklarını'' gösterecek bir kongre olacağını kaydetti.

· Çetin, konuşmasının ardından divan üyelikleri için verilen önergeyi okudu. Önergenin delegelerin çoğunluğunun oyuyla kabul edilmesiyle, Divan Başkanlığı'na Merkez Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Ercüment Konukman, yardımcılıklarına Kilis Milletvekili Mehmet Nacar ile Çankırı Belediye Başkanı Ahmet Tutan seçildiler.

· Kongrede, 1383 delege, genel başkan ve partinin diğer yönetim organlarını belirleyecek. Kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle 100 kişilik Merkez Karar Kurulu ve 85 kişilik Merkez Yürütme Kurulu'nun 70 kişilik''Genel İdare Kurulu'' adıyla birleştirilmesi öngörülüyor.

· Kongrede ''Yüzyılla Sözleşme'' adı altında yapılacak program değişikliği de delegelerin oyuna sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!