Varan gaspçılarına 6 kez müebbet

Güncelleme Tarihi:

Varan gaspçılarına 6 kez müebbet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2000 00:00

''Siyasi amaçlı cürüm işlemek için çete oluşturdukları'' ve ''halkın yararlanmasına sunulmuş Varan otobüsünü silah ile kaçırdıkları'' gerekçesiyle yargılanan 3 sanığın, 6 kez müebbet hapisleri istendi.
Haberin Devamı

Ankara 2 No'lu DGM'de görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Şükrü Çengel, Oran Gencay Akçam, Evren Alkan ve avukatları ile müdahil avukatı Zafer Kilislioğlu katıldı.

Müdahil avukatı Kilislioğlu, sanıkların suçlarını itiraf ettiklerini söyledi. Şükrü Çengel'in, kurulan örgütün lideri olduğunu ifade eden Kilislioğlu, ''Sanıklar, PKK'ya destek verdikleri gerekçesiyle eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand ve Yeşiller Partisi üyelerine suikast yapmayı düşünmüşlerdir. Yani bir terör örgütüdürler'' diye konuştu. Avukat Kilislioğlu, sanıkların, gasp ve adam kaçırmanın yanı sıra, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu uyarınca da cezalandırılmalarını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Ünal Haney, esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar Şükrü Çengel, Oran Gencay Akçam ve Evren Alkan'ın, ''Siyasi amaçlı gasp suçunu işledikleri'' gerekçesiyle, Türk Ceza Kanunu'nun 499/2 maddesi (6 kez) uyarınca, 6 kez müebbet hapis cezasına mahkum edilmelerini istedi.

Haney, Çengel'in ayrıca ''cürüm işlemek için çete oluşturmak'' suçundan TCK'nın 313/2-4 maddesi uyarınca 16 aydan 4.5 yıla, Akçam ve Alkan'ın ise TCK'nın 313/2 maddesine göre 1'er yıldan 3'er yıla kadar ağır hapislerini talep etti.

Ünal Haney, sanıkların, TCK'nın ''nakil vasıtalarını engelleme'' başlıklı ve 4 yıl 6 aydan 12 yıla kadar ağır hapis cezasına öngören 384/1-2-3 maddesinden ise beraatlerini istedi. Sanıkların emanette bulunan suç eşyalarının da zor alımına karar verilmesi talep edildi.

Sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarını yapmak için süre istediler. Mahkeme Başkanı Hüseyin Eken, sanık avukatlarına istedikleri sürenin verildiğini açıklayarak, duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!