Mumcu: Özel sektörün insan kaynaklarına yatırımı memnuniyet verici

Güncelleme Tarihi:

Mumcu: Özel sektörün insan kaynaklarına yatırımı memnuniyet verici
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Türkiye'de, insan kaynaklarına yatırım geleneği bulunmadığını söyledi.

Bakan Mumcu, Hürriyet İnsan Kaynakları Gazetesi tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ''Kariyer 2000 Zirvesi''nin açılışını yaptı.

Konuşmasına, ''Endişelenmeyin hiçbir tartışma yaratmayacağım'' esprisiyle başlayan Mumcu, kariyer oluşturmada devletin son derece önemli katkılar sağladığını belirterek, ''Şimdi özel sektör de kendi imkanlarıyla insan kaynaklarına yatırım yapıyor. Bu durum memnuniyet verici'' dedi.

Uygarlık denen şeyin aslında doğada var olan olguların insan için yeniden biçimlendirilmesi olduğuna dikkati çeken Mumcu, bu noktada insanların bilgi birikimi, bilgiyi kullanma ve tecrübesinin ön plana çıktığını söyledi.

Mumcu, Ulu Önder Atatürk'ün de, Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet ederken bütün bunları öngördüğünü kaydederek, ''Atatürk'ün düşüncesini bütün benliğimle paylaşıyorum'' dedi.

En kapsamlı iş fuarı

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı da, bugün açılışı yapılan Kariyer 2000 Zirvesi'nin, Türkiye'nin en kapsamlı iş fuarı olduğunu belirtti.

Doğan Sabancı, dünyada bu tür fuarların her şehirde ve binlerce kez yapıldığını da vurgulayarak, her alanda uzmanlaşmayı sağlamak amacıyla bu fuarı, değişik illerde gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Mumcu, Sergi Sarayı içerisinde oluşturulan standları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bir ara Hürriyet İnsan Kaynakları standına giden Mumcu, buradaki bir bilgisayardan kendisine iş baktı ve ''uygun bir iş bulamadığı'' esprisini yaptı.

İki gün sürecek zirve kapsamında düzenlenecek toplantılarla, çeşitli meslekteki gençlere nasıl kariyer edinebilecekleri anlatılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!