Velilere kaza uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Velilere kaza uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Trafik Komisyonu Başkanı DSP Milletvekili Ahmet Tan, velilileri trafik kazaları konusunda uyararak ‘çocuklarınızı bir süre elinden tutup okula götürün’ dedi

Türkİye trafiğinin sorunlarını yerinde tespit etmek için oluşturulan TBMM Trafik Güvenliği Komisyonu, Antalya'da yaptığı toplantıda kentin trafik sorunlarını ele aldı. Komisyon Başkanı DSP Milletvekili Ahmet Tan, ‘‘Türkiye'de kaza kurbanlarının büyük bir kısmı 18 yaş altı grubu. Velileri uyarıyoruz. Çocuklarınızı bir süre elinden tutup okula götürün’’ dedi.

ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Okul çocuklarının trafik canavarından korunması için bütün önlemleri ve alınması gereken tedbirleri tespit etmeye çalıştıklarını belirten Tan, ‘‘Biz tedbirlerin alınmasını sağlarız. Ancak veliler de çocuklarına sahip çıksınlar. Servis şoförünün kimliğini araştırsınlar. Şoförün nasıl araç kullandığını çocuklarına sık sık sorsunlar’’ şeklinde konuştu.

REHBER ÖĞRETMEN ZORUNLU

Okullara öğrenci taşıyan servislerin içinde rehber öğretmen bulunmasının zorunlu olduğunu ifade eden Komisyon Başkanı Tan, ‘‘Okul yönetimi bu konuda da hassas olsun. Servisler gelip giderken içinde bir öğretmen bulunması gerekliliğine uysunlar. Trafik kazalarında her zaman başkalarını suçlu görmeyelim. Biraz da sorumluluk alalım’’ dedi.

ULAŞIM SORUNU

Antalya'nın ulaşam sorunlarının tek tek ele alındığını da sözlerine ekleyen Tan şöyle konuştu; ‘‘Antalya bir turizm cenneti. Ve bu cennette ulaşım tamamen karayolundan sağlanmaya çalışılıyor. Trafiğin yükünün azaltılması için biran önce deniz ulaşımına geçilmesi gerekiyor. Sayın Kumbul'dan bu konuda çalışmalar yapıldığını öğrendik.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!