Cep herkülü Olimpiyat jeneriğinde

Güncelleme Tarihi:

Cep herkülü Olimpiyat jeneriğinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünya'da halterin en büyüğü olarak kabul edilen haltercimiz Naim Süleymanoğlu, önümüzdeki hafta Sydney'de başlayacak 27. yaz olimpiyat oyunlarının tanıtım filminde yeraldı. Gün boyu CNN International ve BBC başta olmak üzere dünya televizyon kanallarında yayınlanan filmin başında ve sonunda haltercimize geniş yer verildi.

Olimpiyat Komitesi tarafından dev spor şölenini yayınlayacak dünya televizyon kanallarına dağıtılan tanıtım filminde ``Cep Herkülü''nün görüntüsüne yer verildi.

Dev spor organizasyonunda geri sayım sürerken, Olimpiyat Komitesi tarafından dünyada 20'nci yüzyılda büyük başarılara imza atan sporcuların görüntülerinden oluşan tanıtım filmi hazırlandı. Halen halterin en büyüğü kabul edilen ve dünyanın en iyi 100 sporcusu arasında gösterilen Süleymanoğlu'nun görüntüleri sık sık dünya ekranlarında boy göstermeye başladı.

Tanıtım filminde Süleymanoğlu'nun yanı sıra, ağır siklet boks şampiyonu Muhammed Ali, ünlü Amerikalı atlet Jesse Owens, sırıkla atlama şampiyonu Sergei Bubka gibi spor tarihine isimlerini altın harflerle yazan devlerin görüntülerine de yer verildi. Sporun barış, kardeşliğe hizmet ettiği mesajı verilen tanıtım filmi, gün boyu CNN International ve BBC başta olmak üzere dünya TV kanallarında yayınlanırken filmin başında ve son bölümde Türk halterciye geniş yer ayrıldığı dikkat çekti.

Bu dev spor şöleninde yine altın almayı hedefleyen, Naim Süleymanoğlu, bunu başarabilirse ünlü Amerikalı diskçi Al Qerter'den sonra olimpiyat tarihinde dördüncü kez üstüste şampiyon olan ikinci sporcu ünvanını elde edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!