Yeşilçam müzesi

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçam müzesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da kurulacak Altın Portakal Sinema Müzesi'nde sinemaya yıllarca emek veren sanatçıların balmumu heykelleri yer alacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Bekir Kumbul, Türk Sineması'na emek veren tüm sanatçıların balmumundan heykellerinin yapılarak, bunların bir müzede sergilenmesini sağlayacaklarını söyledi.

GELİR SAĞLAYACAK

Müzenin 2001 yılındaki Altın Portakal Film Festivali'ne yetiştirilmesi için çalışacaklarını bildiren Kumbul, oluşturulacak bu müzenin hem Altın Portakal'a gelir getireceğini, hem de sanatçıların ebediyen yaşatılmasının mümkün olacağını dile getirdi.

MALİYETİ 6 BİN DOLAR

Kumbul, ‘‘Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 37 yıllık geçmişi olmasına rağmen, şimdiye kadar hiçbir arşiv yapılmamış. Oluşturulacak müze bu konudaki ilk adım olacak. Bir sanatçının balmumu heykeli 5-6 bin dolara malolacak’’ dedi.

Balmumu heykel

‘‘Heykeller yapılırken, sanatçıların sinemada canlandırdığı karakterler ve kıyafetler ön planda tutulacak. Cüneyt Arkın'ın heykeli yapılırken, tarihi filmlerdeki Malkaçoğlu tiplemesi ve kıyafetleri canlandırılacak. Bu projeyi yaparken, TBMM'nin ilk kuruluşunda yeralan milletvekillerinin balmumu heykelleri örnek alınacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!