İşte çiçek kız

Güncelleme Tarihi:

İşte çiçek kız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vokalistini şarkıcı yapan ünlüler arasına Kenan Doğulu da eklendi. Şimdilerde dört yıllık vokalisti Bengü'nün ‘‘Sen bir Çiçeksin’’ şarkısı dilden dile dolaşıyor.

Bazı tecrübeli şarkıcılar, gece-gündüz beraber oldukları vokalistlerine destek verip kendi müzik albümlerini çıkartmalarını sağlıyor. Bunlara en son örnek de Kenan Doğulu. Hazır olduğuna inanınca, dört yıllık vokalisti Bengü'yü ‘‘Hoşgeldin’’ albümüyle müzikseverlerin karşısına çıkarmış. 21yaşındaki genç kız, çok heyecanlı ve gelecekten çok umutlu. Sabırsız bir kişiliği olduğunu söylese de, oldukça sabırlı biri olduğunu düşünüyorum. Zira bu albüm dört sene önce de çıkabilirmiş. Ama o beklemeyi, tecrübe kazanmayı ve sabretmeyi seçmiş.

Tecrübe için bekledi

‘‘Aslında ben 1996 yılında Pop Şov yarışmasına katılıp ikinci olmuştum. O yarışma sırasında Kenan Doğulu ile tanıştım. Daha sonra bizim yazlığımızın oraya konser vermeye geldiğinde kendimi bir kez daha hatırlattım. Telefon numaralarımı verdim. Bu arada üniversite sınavlarına girdim. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazanınca İzmir'den İstanbul'a gelmek zorunda kaldım. Üniversite ve yeni bir şehir heyecanını yaşadığım günlerde Kenan Doğulu beni aradı ve olanlar oldu.’’ Ne mi olmuş? Sertab Erener'in ‘‘Lal’’ şarkısını söyleyen genç kız çok beğenilmiş ve daha o günlerde Doğulu Production'ın müzik piyasasına lanse edeceği ilk şarkıcı adayı belli olmuş.

Bengü o yıllarda 17 yaşında olduğu için Kenan Doğulu kendisine vokalistlik yapıp, tecrübe kazanmasını istemiş. ‘‘Ailem İzmir'de. Bizim yapımıza Doğulu ailesi çok uygundu. Dolayısıyla annem ve babam beni destekledi. Kenan'ın da beni boşa bekletmediğini biliyordum. Geri planda kalmak bana büyük tecrübe kazandırdı. 17 yaşındaki halimle, bugünkü halim çok farklı. Artık kendi ayaklarım üzerinde durabiliyorum.’’ diyor. Bu arada Kenan Doğulu'ya sonsuz güvendiğini söylüyor genç şarkıcı. ‘‘Aileden müzisyen ve çok başarılı. Üstelik sahne açısından Türkiye'nin en iyisi Kenan Doğulu. Sürekli gözlem halindeyim. Ondan öğrendiğim çok şey var.’’

Son dönemde ‘‘Sen Bir Çiçeksin’’ şarkısıyla yıldızı parlayan Bengü, çıkış parçasını Kenan Doğulu'nun belirlediğini söylüyor. ‘‘Beş, altı ay önce Kenan bu şarkı için ‘İşte şimdi albümün hazır’ dedi ve sevinçten bayılacağımı zannettim’’ diyor. Bu şarkıyı ilk kez dışarıda dinlemesi de bir hayli ilginç olmuş. ‘‘Bundan bir hafta önce elektrik faturamı yatırıp bankadan çıktım. Karşıdan karşıya geçerken bir arabada bangır bangır benim şarkım çalıyordu. Tüylerim diken diken oldu. Gidip teşekkür etmek istedim.’’

Bir kız arkadaşıyla paylaştığı evini çok seven Bengü, eski defterlerini, kasetlerini karıştırmaktan zevk aldığını söylüyor. ‘‘Bir de yalnızlığı çok severim. Evde yalnız kalıp, düşünmek. Sokakta yalnız gezip insanları gözlemlemek. O zaman çok mutlu oluyorum işte’’ diyen şarkıcı bir de İzmir'e ailesinin yanına gitmekten büyük keyif alıyor.

‘‘Temel atmak istiyorum. Önemli olan ilk albümün başarısı değil, daha sonrakilerin insanlarda bırakacağı izlenim. Bundan iki sene sonrayı değil, onbeş, yirmi sene sonrayı düşünüyorum ben.’’ diye bir hayli iddialı olduğunu da belirtiyor. Eylül ayına dek albümünün tanıtımı yapılacak olan şarkıcı, Eylül’den sonra konser vereceği günlerin hayalini kuruyor. Şimdiden klibi ve şarkısıyla hayran kazanan Bengü, artık konserlerinde hayranlarıyla buluşacak. Hem de bu kez onun vokalistleri olacak!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!