Hakan, resmen İnterli

Güncelleme Tarihi:

Hakan, resmen İnterli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

İnter'in yıldız futbolcusu Hakan Şükür kulüp lokalinde yapılan görkemli bir törenle medyaya tanıtıldı. Tatil olmasına karşın inanılmaz ilgi gören basın toplantısında Hakan Şükür, "Bugün hayatımın en önemli günü. Çünkü artık hedefime ulaştım" dedi.

İnter'e gelmesinin hiçte kolay olmadığını belirten Hakan Şükür, hedefinin bir gün tekrar İtalya'da futbol oynamak olduğunu belirterek, 5 yıl 36 gün sonra tekrar Çizme'ye geldiğini, bu kez çok daha büyük bir takımda yıldız futbolcularla birlikte forma mücadelesi yapacağını belirtti. Hakan, "Ben buraya kadar gelmişsem o zaman bende başarılıyım" şeklinde konuştu.

Hakan Şükür, zaman zaman İtalyanca konuşarak İtalyan medyasını şaşırtırken, şöyle konuştu, "Geçmişe dönmek istemiyorum ama Torino'dan giderken, birgün mutlaka İtalya'ya döneceğim dedim ve döndüm. Çok büyük bir kulübe döndüm. Tek hedefim burada sürekli oynamaktır" dedi. Şükür, Torino formasıyla son maçını İnter'e karşı oynadığını hatırlatarak "Başka ülkelerden teklifler aldım. Örneğin Bayern Münih'ten yani Türkler'in çok fazla olduğu bir ülkeden. Ancak ben İtalya'yı seviyornum. İtalyanlar'ı anlıyorum. Bunun için de seçeneğim İtalya oldu" dedi.

Hakan Şükür bir soru üzerine "İnter'de 54 numaralı formayı giymek istediğini ve bunun 2 nedeni olduğunu söyledi. Bunlardan biri depremde büyük hasar gören Sakarya'yı hatırlamak, ikincisi 9 numaralı formayı Ronaldo'yu giyiyor. Bu yüzden de (5+4) 9 olduğu için bu numarayı seçtim" dedi.

Hakan Şükür, basın toplantısında henüz resmi bir imza atılmadığını, iki kulüp arasındaki pürüzlerin olumlu bir şekilde halledileceğini öne sürerek, "Belki bu pürüz İnter ile G.saray arasında özel bir maç ile giderilir" diye konuştu. Hakan Şükür bir soru üzerine Türkiye'de bu şartlar altında kendisini izlemek için 65 milyon Türk'ün İnter taraftarı sayılabileceğini ve çanak anten satımlarında patlama olabileceğini belirtti.

Hakan Şükür bir başka soru üzerine de kendisi için her maçın bir derbi olabileceğini belirtti. "Fatih Terim'in çalıştırdığı Fiorentina maçı da böyle bir derbi olacaktır. Biz burada 2 türküz" dedi.Hakan Şükür, basın toplantısından sonra verdiği akıcı, samimi ve şaşırtıcı yanıtlarla İtalyan futbol medyasından tam not aldı. Özellikle İtalyanlar'a övgü yağdırması, samimice görüşlereni belirtmesi ve hiçbir şekilde iddialı konuşmaması kendiseni prim kazandırdı.

Hakan Şükür basın toplantısında sözünde durduğu için rahat olduğunu ve kendisiyle aynı fikirleri paylaşan eşi Beyda'nın kendisne büyük destek verdiğini ve kızının da kendisine şans getirdiğini söyledi. Hakan Şükür'ü toplantıda Kulüp Müdürü Giacinto Facchetti ve Futbol Sorumlusu Lele Oriali tanıttı. Oriali basın toplantısının açılış konuşmasında Hakan'a övgüler yağdırarak, "Onu tanıtmaya gerek yok. O bizim en büyük rakibimiz Milan'ı deviren futbolcu. Uzun zamandan beri kendisini izliyorduk. 1 ay önce de başkanımıza kendisne transfer etmek istediğimizi söyledik. Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde görüştük, her konuda anlaştık. Kendisimin başarısı tartışılaz. Nitekim EURO 2000'de görevini fazlasıyla yaptı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!