Acılı Baba, Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Acılı Baba, Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kızı Selin'i trafik canavarına kurban veren acılı baba Boray Uras, İstanbul'dan, Ankara'ya gerçekleştirdiği yürüyüş maratonuna son noktayı TBMM'de koydu.

Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret eden Baba Uras, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'u ziyaret ederken ``Allah trafik teröristlerine dahi evlat acısı vermesin'' temennisinde bulundu.

Duygusal bir tablonun oluştuğu kabulde konuşan Akbulut, acılı babanın göstermiş olduğu medeni tepkinin insanların içindeki acıyı bir kat daha arttırdığını söyledi. Trafik canavarına hergün kurban verildiğini anımsatan Akbulut, bu kötü gidişin durdurulabilmesi için alınan önlemlerin bir sonuç vermediğini bildirdi. Danışma Kurulu'nda alınan kararla, trafikle ilgili bir araştırma önergesi verileceğini ve tatile girmeden önce araştırma komisyonu kurulacağını söyleyen Akbulut, caydırıcılığı olan, uygulanabilir bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi:
``Sizin bu hareketiniz tüm kamuoyunu ve parlamentoyu harekete geçirdi. Yapılacak olan şey uygulanabilir, caydırıcılığı olan bir düzenlemedir. Bunu biran evvel yapma iradesi TBMM'de vardır. Sizin başlattığınız harakete gösterilen ilgi, konuya gösterilen hasssasiyeti ortaya koyuyor. Bunu siz başlattınız. Çok önemli bir görev ifa ettiniz. Bu bakımdan sizi kutluyoruz. Her gün trafik kazaları nedeniyle Türk milleti acıya boğuluyor. İnşallah bu vesile ile köklü bir çözüme ulaşılabilir.''

URAS'IN KONUŞMASI -Uras ise kızı Selin ve nişanlısının ölümünün başlangıçta kendilerine boş ve anlamsız geldiğini ancak daha sonra toplumsal amaca hizmet ettiği ve başka hayatların hayat bulmasına katkıda bulunduğu için teselli duyduklarını kaydettiler. Bu arada bazı milletvekillerinin gözlerinin dolduğu görüldü.

Uras,torun sahibi olma hakkının elinden alındığını belirterek, ``Kızımız ve nişanlısı Erdem Celasun'un hayatı bir araçla, anlamsız bir hız tutkusu yüzünden darp ile gasp edildi. Kızımın gelinliğini, evlenişini göremedik. Ama ancak ve ancak, kızım ve nişanlısının ölümlerini başka çocukların ölümlerine ve başka anne ve babaların bu acıyı paylaşmalarına engel olacağını bilmek bana ve eşime teselli veriyor. Teselliyi ancak bunda bulabiliyoruz'' dedi. Kızı Selin ve nişanlısının milyonlarca parçaya ayrılarak bütün çocukların üzerine düştüğünü ve onların ruhuyla bütünleştiğine inandığını anlatan Uras, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Yola çıkarken her yıl 10 binlerce ölü verdiğimiz bu konuya karşı topladığım aydınlıkla, karanlıkta kalan, unutulmaya mahkum olan bu konuyu aydınlatmak ve mezarlıktan gelen sessizliğin sesini sessizce siz değerli parlemanterlerimize iletmek istedim. Sizin değerli sözleriniz benim amacıma ulaştığımı gösteriyor. Ama esas amacım 15-20 sene sonra pırıl pırıl bir nesil görmek. Amacım, Medeni Hukuktan doğan haklara, temel hak ve özgürlüklere tamamen saygılı nazik beyefendiler, nazik hanımefendilerden oluşan, birbirlerini yardımcı olan, birbirlerini destekleyen bir toplum ve bir neslin oluşmasıdır. Kuracağım vakıf ve Ana Okulu ile böyle bir neslin yetişmesi için elimden gelen çabayı harcayacağım.

ECEVİT'İN TEŞEKKÜRÜ-Başbakan Bülent Ecevit, trafik kazalarını önlemek için yapılacakların başında halkın kendisinin alacağı önlemlerin geldiğini belirtti. Ecevit, TBMM'den ayrılırken gazetecilerin Uras'ın Trafik Yasası değişikliklerinin gerçekleştirilmesi amacıyla Ankara'ya yaptığı yolculuğa ilişkin sorularını yanıtladı. Ecevit, Boray Uras'a nasıl bir mesajı olacağı yönündeki soruya, ``Uras bir kere trafik sorununa kamuoyunun dikkatini çektiği için teşekkür ediyorum. Kendisini kutluyorum'' dedi. TBMM'ye gelişinde kendisiyle görüşmek için Uras'ı aradığını ancak programların uyuşmaması nedeniyle görüşemediklerini, Grup başkanvekillerinin, Uras'la görüşeceklerini belirten Ecevit, şunları söyledi:

``Kendisine bütün vatandaşlarımız açısından şükranlarımızı sunuyorum, trafik sorunu Türkiye'nin en can alıcı, her anlamda can alıcı sorunlarından biri haline geldi. Bu konuda mutlaka daha etkili tedbirlerin alınması gerekiyor ama, tedbirlerin başında halkın kendisinin alacağı tedbirler geliyor.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!