Otobüste tanıştı hayatı yandı

Güncelleme Tarihi:

Otobüste tanıştı hayatı yandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

İlk evliliği 16 yaşında hüsranla biten Neşe Batıgün, mutluluğu otobüste tanıştığı ikin-ci kocası Orhan'da aradı. Bir trafik kazasında iki kişinin ölümüne neden olan Orhan Batıgün, ‘‘Beni aldatıyorsun’’ diye suçladığı karısını, üzerine benzin döküp yaktı.

ARKASINDAN sinsice yaklaşan kocasını görmemişti. Küçük kızının çığlıkları arasında, boğazında bir el hissetti. Ardından da keskin benzin kokusunu. Neşe Batıgün, neler olduğunu anlamadan eşinin çakmağından çıkan kıvılcımlarla alevler arasında kaldı. O artık, yüzünde ve gövdesinin yarısında ömür boyu taşıyacağı izlerin acısıyla yaşayacaktı.

16'sında dul kaldı

Çatalcalıydı. Daha 16'sında kendisinden 13 yaş büyük Basri'ye verdiler Neşe'yi. Birbiri ardına gelecek talihsizliklerin başlangıcı oldu bu evlilik. 'Türk filmlerindeki gibi bir yaşamım var' diye anlatırdı yaşadıklarını, arkadaşlarına. Genç yüreği bu baskılara daha fazla dayanamadı. Psikolojik tedavi görmeye başladı. Hastalığı süresince hiç yanında olmayan eşi Basri'yle olan 1.5 aylık evlilikleri de sona erdi. Neşe, 45 günlük evliliğin ardından 16'sında dul bir kadındı. Periyodik olarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılan Neşe, 1.5 yıl boyunca tedavi gördü. Ruhsal dengesini kazanmaya başlamıştı ki, bu sefer de guatr hastalığına yakalandı Neşe. Hayatına son darbeyi vuracak adam Orhan Batıgün, bu dönemde çıktı karşısına. Otobüste tanıştığı Orhan Batıgün'le, kısa süren flört döneminin ardından evlendi.

Evlilikleri kábusa döndü

Aylin adını verdikleri kızlarının doğumundan sonra evliliklerinde sorunlar yaşamaya başladı. Almanya doğumlu Orhan, tercümanlık yaptığı Çatalca'daki turistik tesisteki işini bırakmıştı. Durumları her geçen gün kötüye gidiyordu. Kız kardeşinin düştüğü duruma üzülen ağabey Rıza Demirtaş, bir fabrikada iş buldu Orhan'a. Kızının mutluluğu için her şeyi yapmaya hazır Muhsin Demirtaş ise Büyükçekmece'de aldığı apartman dairesini döşeterek buraya yerleştirdi onları.

İçip içip dövüyordu

Orhan Batıgün, iki kişinin ölümüyle sonuçlanan bir trafik kazası yaptı. Ölümlerin üzerinde yarattığı baskı, sağ bacağındaki platine vurdukça içiyor, içtikçe karısını dövüyordu. Neşe, tekrar hastaneye yattı. Taburcu olur olmaz Büyükçekmece Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda hizmetli olarak çalışmaya başladı.

Ölümden kıl payı kurtulacağı o günün 15 gün öncesiydi boşanmak için başvurduğunda. İçi titreyerek de olsa çıktı evinden, aklında boşanma davası, kızının ne olacağı sorularıyla. Zamanın yarattığı izlere bir de yanık izlerini ekleyeceğini bilmeden attı adımlarını.

Serkan AKKOÇ/İSTANBUL

Ona acı çektirmek

istiyordum

İfadesinde karısının kendisini aldattığını ve bunu kabul edemediği için onu yaktığını iddia eden Batıgün, savcılıkta, ‘‘5.5 yaşındaki kızımız Aylin'in doğumunun ardından aile yaşantımız bozuldu. Amacım öldürmek değil, ona bundan sonraki hayatında taşıyacağı bir iz bırakmaktı. Olaydan önce bana telefon etti ve çocuğumu birine evlatlık vereceğini söyledi. Benim ondan ayrılırken çocuğuma bakması gerektiğini ve ona baktığı sürece rahatsız etmeyeceğimi söyledim. Kızımızı evlatlık vereceğim, demesi beni çılgına çevirdi. Öldürmek isteseydim bıçak çeker vururdum. Ama ben ona acı çektirmek istiyorum’’ dedi.

Yanarken gördü

BABASI annesini benzin döküp yakarken, küçük Aylin de bu dehşet dolu anları yaşadı. Annesinin yakınları tarafından bakılmaya başlanan Aylin, tek noktaya odakladığı gözleriyle, ‘‘Annem komşu teyzeyle konuşuyordu. Babam boynuna sarıldı. Sonra da yaktı. Onu hapse attılar, annem de yoğun bakımda’’ şeklinde anlatıyor dehşeti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!