Ankara’da festival zamanı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da festival zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası Ankara Film Festivali, 15 Mayıs’ta başlıyor. 12.’si yapılan festivale dünyanın dört bir yanından çok sayıda film katılıyor.

BAŞKENT bir kez daha uluslararası film festivaline evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 12'nci kez düzenlenecek olan Uluslararası Ankara Film Festivali, 15 Mayıs ile 28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival iki bölüm halinde yapılıyor. İlk olarak 15 ile 19 Mayıs arasında ulusal ve uluslararası yarışmalı bölümler var programda. Daha sonra 19 ile 28 Mayıs tarihleri arasında yarışma dışı filmler gsöterilecek.

Festivalin bu yılki onur konuğu sinema yazarı ve akademisyen Alim Şerif Onaran.

Aziz Nesin Emek Ödülleri, Türkiye'de belgesel sinemanın ustalarından Süha Arın ile 56 yıldan bu yana görüntü yönetmenliği yapan İlhan Arakon'a verilecek.

12. Uluslararası Ankara Film Festivali, Benito Zambrano'nun yönetmenliğini yaptığı Yalnız adlı filmle açılıyor.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na son yıllarda çekilen sekiz film katılıyor. Festivalin Türk Sinema Tarihinden adlı bölümünde Süha Arın'ın beş tane belgesel filmi yeralıyor.

Osmanlı'nın 700'üncü Yılı Özel Gösterimi başlıklı bölümde de Lütfi Akad ve Halit Refiğ'in filmleri seyirciyle buluşacak.

Dünyaya Kısa Bir Bakış dünyanın dört bir yanından usta yönetmenlerin yapıtlarını toplu halde izleme olanağı sunuyor sanatseverlere.

Retrospektif bölümü, Polonyalı yönetmen Krzysztof Zanussi'nin yapıtlarına ayrıldı.

Polonya sinemasıyla ilgili daha kapsamlı bir gösterim ise Retrospektif bölümünde yeralıyor. Bu ülkenin 1960'dan 1980'lere kadar uzanan sinema serüvenini örnekleyen bu bölümde Jerzy Skolimovski, Andrzej Munk, Pawel Lozinski, Krzysztof Kieslowski, Jerzy Has, Andrzej Wajda gibi sinema ustalarının yapıtları yeralıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!